Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα τη συνεργασία της με τον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Μπέμπηδων σε λίγες εβδομάδες, διαδεχόμενος τον σπουδαίο σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Το συμβόλαιο του Μόγιες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι διάρκειας έξι ετών.

Νωρίτερα το μεσημέρι η Εβερτον είχε ανακοινώσει μέσω Twitter την αποχώρηση του Μόγιες ύστερα από 11 χρόνια – είχε αναλάβει τους Εφοπλιστές το 2002.

Η Εβερτον γνωστοποίησε μάλιστα ότι ο Μόγιες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας, Μπιλ Κενράιτ και του εξέφρασε την επιθυμία του να πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

O 50χρονος Σκωτσέζος αναλαμβάνει τώρα ένα φαινομενικά τιτάνιο έργο: να οδηγήσει τους ήδη δοξασμένους Μπέμπηδες σε νέες επιτυχίες, αντικαθιστώντας έναν ζωντανό θρύλο του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Ο επίσης Σκωτσέζος, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, έμεινε στον σύλλογο 26 χρόνια και μεταμόρφωσε τη Γιουνάιτεντ από μια παρηκμασμένη ομάδα που ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1980, σε παγκόσμια υπερδύναμη.

Ο Μόγιες είναι ένας χαμηλών τόνων προπονητής, ο οποίος απέκτησε φήμη και διεθνή αναγνώριση επειδή κατάφερε με περιορισμένους πόρους και λιγοστά κονδύλια να δημιουργήσει στο Λίβερπουλ ένα αξιόμαχο σύνολο. Τώρα καλείται να διαχειριστεί τεράστια μπάτζετ και να ανταποκριθεί σε γιγάντιες φιλοδοξίες.

Ο 71χρονος σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ στις 19 Μαΐου. Ακολούθως θα αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.