Ενα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας προσφέρει για μία ακόμη φορά η Οπερα της Βαλίτσας που παρουσιάζει στο Μετρό του Συντάγματος την «Μποέμ» του Τζιάκομο Πουτσίνι.

Tην Κυριακή 12 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διηγηθούν τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροντόλφο και της ράφτρας Μιμής της όπερας «Μποέμ» σε φίλους της όπερας και όχι μόνο, στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων του Σταθμού του Μετρό Σύνταγμα.

Ευέλικτη, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, η Οπερα της Βαλίτσας ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους, όπως πνευματικά κέντρα, μέσα μαζικής μεταφοράς και μουσεία, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά … σε μια βαλίτσα.

«Η Όπερα της Βαλίτσας παρουσιάζει τη Μποέμ σαν μια εναλλακτική πρόταση, σε μια ευέλικτη συμπυκνωμένη παράσταση. Δεν θέλει να ανταγωνιστεί την κεντρική σκηνή της ΕΛΣ, αλλά με απλά μέσα, με την δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών μας, στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό» σχολιάζει ο σκηνοθέτης Ισίδωρος Σιδέρης.

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύοντας την προσπάθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να καταστήσει το λυρικό θέατρο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό.