Παράταση στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» έως και τις 16 Μαΐου έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι που θα προλάβουν να ανοίξουν κωδικό στο πληροφορικό σύστημα έως τις 10 Μαΐου, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή εξαιτίας αδυναμίας του συστήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Ανάπτυξης, το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» του ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 και προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με προθεσμία υποβολής των προτάσεων το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013, ενώ στη συνέχεια με υπουργική απόφαση της 4ης Μαρτίου 2013 δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως τις 10 Μαΐου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει πως ενημέρωσε στις 25 Απριλιου 2013 ότι δεν υπήρχε η πρόθεση νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων και προέτρεπε τους ενδιαφερόμενους για την έγκαιρη υποβολή των προτάσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις από τον φόρτο του Πληροφοριακού Συστήματος τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας επίσης μέτρα για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης.

Όμως στο διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου 2013 έως και τις 25 Απριλίου 2013, οπότε και έληγε η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης υποβολής προτάσεων), υποβλήθηκαν 906 προτάσεις, στο διάστημα που ακολούθησε έως και τις 6 Μάιου οι προτάσεις έφτασαν τις 1.523.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, από την Τρίτη 7 Μαϊου έως και το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου οι υποβολές ανήλθαν σε 3.059, με αποτέλεσμα οι οριστικοποιημένες προτάσεις να φτάσουν τις 5.488, ενώ σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμα 24.710 ανοιχτοί κωδικοί στο σύστημα.

Για αυτούς που θα καταφέρουν να ανοίξουν κωδικό στο Πληροφοριακό Σύστημα μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 17:00, θα δοθεί παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου ώρα 17:00.

Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η καταληκτική προθεσμία φυσικής υποβολής των φακέλων, η οποία παραμένει η 20η Μαΐου έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση των προτάσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από