Περίπου τρεις μήνες θα πρέπει να περιμένουν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν πίνακα του νέου αφηρημένου ζωγράφου που ακούει στο όνομα Μέτρο. Πρόκειται για ένα άλογο που εργαζόταν για δέκα χρόνια στον ιππόδρομο ως άλογο κούρσας. Τώρα όμως έκανε στροφή στην καριέρα του και το έριξε στην…. αφηρημένη τέχνη.

Η αλλαγή επαγγέλματος δεν ήταν στις προθέσεις του, αλλά έγινε λόγω ευαισθησίας που είχε στα γόνατα και δεν μπορούσε πλέον να τρέξει.

Ετσι, τον υιοθέτησαν Ο Ρον και η Γουέντι Κραζέφσκιτο στη Βρετανία, οι οποίοι από το 2009 ανακάλυψαν και το ταλέντο του στη ζωγραφική με το στόμα.

«Τουλάχιστον οι κριτικοί τέχνης δεν θα έχουν μακρές συζητήσεις προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν το κρυφό νόημα των έργων ζωγραφικής του Μέτρο. Είναι απλώς ένα άλογο» αναφέρει με ειρωνική διάθεση στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο Μέτρο ζωγραφίζει περίπου δύο ώρες κάθε μέρα, τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αυτός είναι και ο χρόνος που θέλει για να ολοκληρώσει ένα έργο του.

Τα αφεντικά του πωλούν τα έργα μέσω Internet και όπως δηλώνει ο Ρον «για τα μεγάλα έργα του, υπάρχει μια λίστα αναμονής 120 ατόμων».