Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία από την Ελλάδα, όπου γιόρτασε το Πάσχα. Σύμφωνα όμως με τη γερμανική εφημερίδα Bild είναι αμφίβολο, αν θα ξαναφορέσει ο έλληνας αμυντικός τη μπλε φανέλα της Σάλκε.

Σε σημερινό δημοσίευμα της Bild αναφέρεται, ότι στο κυνήγι της απόκτησης του 21χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή έχουν μπει τουλάχιστον τέσσερις μεγάλοι αγγλικοί σύλλογοι. Πρόκειται για τις Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που φέρονται διατεθειμένες να πληρώσουν τη ρήτρα ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία αποδεσμεύεται αυτόματα από το συμβόλαιό του μέχρι το 2016!

Η αποχώρηση του «Πάπα», όπως τον κατονομάζει η γερμανική εφημερίδα, θα αποδυναμώσει την ομάδα της Σάλκε, όμως θα ενισχύσει τα οικονομικά της. Ο ιστορικός σύλλογος με έδρα το Γκελζενκίρχεν έχει πολλά χρέη και τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ θα ανακούφιζαν τα ταμεία του, ενώ θα του επέτρεπαν να προχωρήσει σε νέες μεταγραφές.

Ο μάνατζερ της Σάλκε, Χορστ Χελντ, ανέφερε μεν ότι «περιμένουμε, ότι ο Παπαδόπουλος θα συμμετέχει πάλι στην καλοκαιρινή προετοιμασία μας», όμως σύλλογος και παίκτης είναι πρόθυμοι να συζητήσουν μία μεταγραφή.

Η Bild εκτιμά, ότι η Σάλκε θα προτιμούσε τα σίγουρα χρήματα από την αβεβαιότητα γύρω από την κατάσταση του ποδιού του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει πραγματοποιήσει επέμβαση στο γόνατό του και απέχει από τον Νοέμβριο από τους αγώνες.

Όμως και για τον ίδιο τον παίκτη υπάρχουν σημαντικά κίνητρα για μία μεταπήδηση από την Μπουντεσλίγκα στην αγγλική Premier League, όπου θα κερδίζει σαφώς περισσότερα χρήματα. Μάλιστα στη Μεγάλη Βρετανία είθισται να πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές τις πλήρεις αποδοχές τους ακόμη και όταν είναι τραυματισμένοι, κάτι που δεν ισχύει στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επίσης οι ειδικοί πιστεύουν ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο ταιριάζει πιο πολύ στο δυναμικό στυλ του έλληνα παίκτη.

Πάντως η Σάλκε έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σαντάνα.