Ο Γιάννης Αναστασίου θα περάσει το Πάσχα οικογενειακώς στην Ολλανδία και την Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να πιάσει δουλειά στην Παιανία.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρόκειται μετά τον αγώνα μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη να ανακοινώσει και επίσημα την πρόσληψη του Αναστασίου, ο οποίος θα έχει άμεσους συνεργάτες τον Στιβ Ρούτερ(βοηθός προπονητή) και εκτός σοβαρού απροόπτου τους Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο.

Ο Αναστασίου ήταν βοηθός του προπονητή του Παναθηναϊκoύ Χενκ Τεν Κάτε (2008). Αυτό ήταν το πρώτο κριτήριο που επιλέχτηκε από τους Πράσινους για να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας.

Ακόμα μέτρησε η δουλειά του στον Αγιαξ καθώς ήταν τεχνικός της ομάδας Νέων τη σεζόν 2011-΄12. Από τον Ιανουάριο του 2013, εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην Ρέντινγκ. Με την παραίτηση του κόουτς Μπράιαν Μακ Ντέρμοτ τον περασμένο Μάρτιο , ο Αναστασίου αποτέλεσε παρελθόν από τον αγγλικό σύλλογο.

Στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται για τον αγώνα μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη για την κατάταξη της 6ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ που έχει οριστεί να γίνει στη Ν. Σμύρνη (9 του μήνα).

Ο Γιάννης Βονόρτας έβγαλε θετικά και αρνητικά συμπεράσματα από το φιλικό του ΠΑΟ στο ΓΣΠ Λευκωσίας με την Ομόνοια(2-2).

Ο Πράσινος τεχνικός θα δώσει βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ιμπραϊμ Σισοκό, ο οποίος τραυματίστηκε στη Λευκωσία(διάταση την κλείδα)και μπήκε σε πρόγραμμα αποθεραπείας. Είναι γνωστόν ότι οι Πράσινοι θα επιστρέψουν τη νέα σεζόν στην ιστορική τους έδρα, στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και την Τρίτη του Πάσχα έχει προγραμματιστεί να γίνει κλειστή προπόνηση στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Στο μεταξύ έχει μπει σε εφαρμογή ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει τηλεφωνική επικοινωνία σε καθημερινή βάση με τον Γιάννη Αναστασίου και το σχέδιο το μεταγραφών κινήσεων θα προχωρήσει μετά τη συνάντηση τους στην Αθήνα.

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει λίστα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Από την ελληνική αγορά οι Πράσινοι έχουν κλείσει τη μεταγραφή του στόπερ του Ατρομήτου Σωκράτη Φυτανίδη. Μετά τις υποχρεώσεις του 29χρονου κεντρικού αμυντικού με την ομάδα του στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός θα ανακοινώσει τη μεταγραφή του.