Τα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν σχεδόν κριθεί σε ότι αφορά τους πρωταθλητές. Οι εκκρεμότητες που απομένουν για να κλείσει η αγωνιστική περίοδος αφορούν θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στον υποβιβασμό.

Οι τίτλοι τέλους για τη φετινή περίοδο, θα πέσουν ουσιαστικά στις 25 Μαίου, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλει του Λονδίνου, όπου θα αναμετρηθούν η Μπάγερν με τη Ντόρτμουντ.

Ετσι, οι κινήσεις για τις αλλαγές στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αρχίσει και το καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό.

Τον πρώτο λόγο έχουν οι προπονητές. Στους πάγκους αναμένεται να δούμε αρκετά νέα πρόσωπα στη νέα αγωνιστική περίοδο. Τα σενάρια είναι πολλά, αλλά όχι μακριά από την πραγματικότητα.

Πρώτος και καλύτερος ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είπε στο βρετανικό κανάλι ITV πως «θέλω να πάω εκεί όπου μ’ αγαπούν» και προσδιόρισε μάλιστα τον τόπο. Η Αγγλία! Οπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, ο Μουρίνιο έχει συμφωνήσει με τον Αμπράμοβιτς, για τη μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι.

Ο Μουρίνιο φεύγει λοιπόν από τη Ρεάλ και τα σενάρια θέλουν να τον αντικαθιστά ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι οπαδοί της γαλλικής ομάδας με ανοιχτή επιστολή ζήτησαν από τον Ιταλό τεχνικό να παραμείνει στο Παρίσι υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η επόμενη χρονιά θα είναι «ιστορική» για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η εφημερίδα Le Parisien, είχε γράψει πριν από μία εβδομάδα πως ο Αντσελότι έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της, τον Σείχη Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Ο τελευταίος δεν έχασε χρόνο και άρχισε τις συζητήσεις -σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο πάντα- με τον προπονητή της Αρσεναλ, Αρσεν Βενγκέρ! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο Αλ Κελαϊφί έχει μιλήσει με τον Αλσατό τεχνικό, ενώ αναμένεται και νέα συνάντηση την προσεχή εβδομάδα.

Ενας άλλος Ιταλός τεχνικός, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, φαίνεται ότι αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Σίτι. Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν η αγγλική ομάδα έχει αρχίσει τις συζητήσεις με τον προπονητή της Μάλαγα, Μανουέλ Πελεγκρίνι. Τα ισπανικά ΜΜΕ έγραψαν μάλιστα ότι ο Πελεγκρίνι έχει πει στους παίκτες της Μάλαγα πως σκοπεύει να αποχωρήσει.

Η μόνη σίγουρη αλλαγή προπονητή αφορά τη Μπάγερν. Ο Γιουπ Χάινκες αποχωρεί μόλις ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και στη θέση του αναλαμβάνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα.