Με ανακοίνωση τοιυ, ο ΑΝΟ Γλυφάδας καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό του αθλητή της ανδρικής ομάδας πόλο Αλέξανδρου Καψοκόλη, από τον παίκτη του Νηρέα Λαμίας, Θόδωρο Χατζηθεοδώρου. Τι απάντησε με την ανακοίνωση του, ο Νηρέας Λαμίας.

Αυτό συνέβη στο παιχνίδι Γλυφάδας-Νηρέα Λαμίας, για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Χατζηθοεδώρου χτύπησε τον Καψοκόλη, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΑΝΟΓ:

«Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τον σοβαρό τραυματισμό του αθλητή της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης Αλέξανδρου Καψοκόλη , από τον παίκτη του Νηρέα Λαμίας Θόδωρο Χατζηθεοδώρου , κατά την διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος ΑΝΟΓ – ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ την Κυριακή 28/4/13.

Ο αθλητής μας δέχθηκε εν ψυχρώ γροθιά από τον παίκτη του Νηρέα Λαμίας σε ανύποπτη φάση του παιχνιδιού , με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αιμόφυρτος από την πισίνα , να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκαν 8 ράμματα εσωτερικά και εξωτερικά του ματιού.Οι γιατροί διέγνωσαν επίσης κάταγμα μύτης και οφθαλμικού κόγχου ,

σωρεία θλαστικών τραυμάτων και το κυριότερο αιμορραγία αμφιβληστρο-ειδούς και μερική αποκόλληση υαλωδούς .

Σύμφωνα με τα παραπάνω , η κατάσταση της υγείας του Αλέξανδρου Καψοκόλή δεν θα του επιτρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το επόμενο δίμηνο , αποδυναμώνοντας αισθητά την ομάδα μας για την συνέχεια

του πρωταθλήματος.

Τέτοιες ενέργειες μόνο απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από εμπειρότατους αθλητές που έχουν τιμήσει τα χρώματα της Ελλάδας κι έχουν κατακτήσει δεκάδες τίτλους , αλλά που δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα , έχουν σταματήσει οι ίδιοι να σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία τους.

Καυτηριάζουμε τη στάση του αθλητή Θόδωρου Χατζηθεοδώρου που δεν ζήτησε ούτε ένα συγγνώμη από τον παίκτη, όπως και την στάση των υπευθύνων για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ( διαιτητές, παρατηρητής , αλυτάρχης ) που δεν ‘’αντιλήφθησαν’’ τίποτα από όσα συνέβησαν».

Η απάντηση από τον Νηρέα Λαμίας:

«Το Δ.Σ. και όλοι οι συντελεστές του Γ.Σ. «ΝΗΡΕΑΣ» Λαμίας εκφράζουν δια μέσω επίσημης ανακοίνωσης την βαθύτατη λύπη και την ειλικρινή θλίψη τους για το δυσάρεστο και ατυχές συμβάν, του τραυματισμού του αθλητή του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας, Καψοκόλη Αλεξάνδρου. Εκ των προτέρων γνωστοποιούμε ότι και ανεπίσημα μετά το τέλος του αγώνα οι ιθύνοντες του συλλόγου με προεξάρχοντα τον πρόεδρο κ. Χρήστο Μπετχαβά, ήλθαν σε επικοινωνία με τον ίδιο τον αθλητή καθώς και με την διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας με σκοπό να δηλώσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας συνειδητοποιούμε δυστυχώς ότι ο αθλητικός πολιτισμός δείχνει να μην ευδοκιμεί σε ορισμένους χώρους, παρά μόνο να αποτελεί ένα ψευδεπίγραφο σύνθημα. Αυτό συμβαίνει διότι ορισμένοι κύκλοι επιχειρώντας να εξυπηρετήσουν μύχιους – αθλητικούς; – σκοπούς υιοθετούν μία γκεμπελικού τύπου επικοινωνιακή τακτική σπιλώνοντας υπολήψεις, μη διστάζοντας ακόμη και να αμφισβητήσουν την αξία κορυφαίων οργανωτικών παραγόντων (διαιτητών, αλυταρχών κ.α.) προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Ερχόμαστε λοιπόν στην δυσάρεστη θέση να χρησιμοποιήσουμε το δημόσιο βήμα, όχι για την προώθηση και διαφήμιση της υδατοσφαίρισης όπως και θα έπρεπε, αλλά για να απαντήσουμε σε αυτή την ανοίκεια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, καθώς επίσης και στην ανήθικη επιχείρηση «λασπολογίας» που διενεργείται απέναντι στο πρόσωπο ενός αθλητή – κόσμημα, του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν ή προς υπενθύμιση ορισμένων ασθενούντων ως προς την μνήμη γνωστοποιούμε τα εξής:

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου ήλθε μετά την πάροδο ενός ευλόγου και σύντομου χρονικού διαστήματος σε επαφή με τον αθλητή Αλέξανδρο Καψοκόλη και του εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για το ατυχές και ακούσιο συμβάν που σημάδεψε την κυριακάτικη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Γεγονός που θα έπρεπε ευθύς εξ’ αρχής να είναι αναμενόμενο. Το γιατί όχι ακόμη παραδεκτό και πασίδηλο, ας το εξηγήσουν άλλοι…

Ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Καψοκόλη προήλθε από την φυσιολογική αίσθηση και αυθόρμητη προσπάθεια του αθλητή μας, να προστατέψει την κατοχή της μπάλας, σε μία συνηθισμένη φάση που επαναλαμβάνεται εκατοντάδες φορές μέσα σε έναν αγώνα πόλο.

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, παρά το αρχικό σοκ που είναι αντιληπτό ότι προεκλίθη, ακαριαία και μέσα ακόμη στην πισίνα απολογήθηκε και βοήθησε τον τραυματία να εξέλθει από αυτή, προκειμένου να διακομισθεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Γεγονός που καταδεικνύει τον αιφνιδιασμό και αποδεικνύει το ακούσιον της πράξεως.

Επομένως, ως σύλλογος που δεν αφήνει τους αθλητές του βορά στα ανυπόστατα ψεύδη απαντούμε για λογαριασμό του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και με αυστηρό τόνο απευθύνουμε μήνυμα προς άπαντες τους λασπολογούντες, να σταματήσουν να ξοδεύουν ανούσια τον χρόνο τους με την σύνταξη λιβέλων και την διατύπωση μυθευμάτων.

Ακολούθως τους εγκαλούμε στην τάξη και τους συστήνουμε να εγκαταλείψουν αυτό το ιταμό ύφος, με το οποίο αμφισβητούν την αξιοπιστία της οργανωτικής λειτουργίας του πρωταθλήματος.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους τεχνάσματα θα επηρεάσουν έστω και κατ’ ελάχιστον κάποιον, τότε φρονούμε ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Τους προτρέπουμε δε, να μην εξαντλούν μάταια τις δυνάμεις τους στην εξεύρεση και διατύπωση προσβλητικών αναφορών απέναντι σε αθλητές που έχουν καταθέσει χρόνια τώρα διαπιστευτήρια όχι μόνο για την αγωνιστική αξία τους, αλλά και για το ηθικό πλεονέκτημά τους, διότι πολύ απλά δεν είναι ικανές να τους αγγίξουν.

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου τόσο ως πρωταγωνιστής των μεγαλυτέρων αθλητικών σωματείων και της Εθνικής Ομάδος, όσο και ως αθλητής του Γ.Σ. «ΝΗΡΕΑΣ» Λαμίας συνεχίζει απαρέγκλιτα να σέβεται τον εαυτό του και το άθλημα του οποίου είναι υπηρέτης, με το να μην ακολουθεί τον λεκτικό – και μη – κατήφορο ορισμένων. Αλλά δυστυχώς – για τον ίδιο και τους ταγούς του αθλήματος – να τον παρακολουθεί με θλίψη, απέχοντας ωστόσο παρασάγγας από αυτόν και δεσπόζοντας στην θέση που δικαίως κατέχει, την κορυφή της συνείδησης του αθλητικού κόσμου».