Από τους πάνθηρες (Πανιώνιος) στην…αρκούδα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Το κυνήγι των άγριων ζώων μόλις άρχισε στον Ολυμπιακό, που πέρασε νικηφόρα το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης από το (δυστυχώς άδειο) κλειστό της Νέας Σμύρνης και ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού με τη ρωσική αρκούδα στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Λονδίνου (19.00) στις 10 Μαϊου.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής νίκησαν σχετικά εύκολα (66-57) σε μια συνήθως «καυτή» έδρα που όμως αυτή τη φορά ήταν…παγωμένη λόγω τιμωρίας του Πανιωνίου, με την έφεση μάλιστα των Κυανέρυθρων να απορρίπτεται 12 ολόκληρες μέρες μετά την κατάθεσή της. Κοντέψαμε να φτάσουμε στο Πάσχα…

Έτσι οι συνθήκες του αγώνα ήταν σαφώς πιο ευνοϊκές για τους Πειραιώτες (από τη στιγμή μάλιστα που απουσίαζε και ο τραυματίας Παππάς για τους γηπεδούχους) που όμως εκ των πραγμάτων…γυάλιζε το μάτι τους, δεδομένου ότι έχουν μπει σε ρυθμό φάιναλ φορ.

«Ναι αυτό σκεφτόμαστε και από αυτή την άποψη ήταν δύσκολη η χρονική περίοδο που είχαμε αυτό το παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Οι παίκτες μου ήταν σοβαροί και βρήκαν το κίνητρο» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας που έφαγε ψωμί και αλάτι στη Νέα Σμύρνη, αλλά έφυγε σκασμένος από το – ουσιαστικά – αδειο γήπεδο, λόγω της συμπεριφοράς 1-2 φίλων των γηπεδούχων που φέρθηκαν (λεκτικά) απαράδεκτα υπενθυμίζοντας ότι η αχαριστία θα έπρεπε να θεωρείται αδίκημα !

Ευτυχώς άφησε περισσότερους φίλους στη Νέα Σμύρνη, με κάποιους εκ των οποίων είχε την ευκαιρία να τα πει μετά το παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος είχε κίνητρο μετά τον Παναθηναϊκό να πετύχει άλλη μια μεγάλη νίκη ψυχολογίας και κύρους και άρχισε ζεστά το παιχνίδι (8-0, και 18-13), αλλά χωρίς το εύκολο καλάθι του Παππά (τραυματίας) και με πλήρως εξουδετερωμένο τον Μπίλι Κίζ ήταν δύσκολο να αντέξει.

Με άμυνα-πρόβα φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός πέτυχε επιμέρους σκορ 17-4 και προηγήθηκε 30-20 στο 14’ χωρίς να χάσει ποτέ μέχρι το τέλος τον έλεγχο του αγώνα, με ηγέτη και πάλι τον Σπανούλη και με τη σχετική…λαχτάρα από ένα διάστρεμμα του Πρίντεζη (αποχώρησε στο πρώτο μέρος, αλλά δεν δείχνει να είναι κάτι σοβαρό) και από τον τραυματισμό του Χάινς στη μύτη (απλά μάτωσε). Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σε πολύ χαμηλά επιθετικά στάνταρ (40 πόντους στο 30’) τους προικισμένους σε αυτόν τον τομέα Νεοσμυρνιώτες και έδειξαν καλά στοιχεία εν’ όψει φάιναλ φορ.

«Μας έλειψε πολύ ο κόσμος μας και να ξέρουν ότι τους θέλουμε κοντά μας στα πλέι οφ. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στο φάιναλ φορ και για την νίκη του» τόνισε ο τεχνικός του Πανιωνίου Γιάννης Σφαιρόπουλος, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα καλά λόγια που είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι για τρεις παίκτες του Πανιωνίου (Γιάνκοβιτς, Παππάς και Καββαδάς).

«Αυτό επιβραβεύει την προσπάθεια αυτών των παιδιών αλλά και τη δουλειά που γίνεται γενικότερα στο σύλλογο ο οποίος έχει παράδοση να δουλεύει με νεαρά παιδιά. Σίγουρα μας ικανοποιεί η εξέλιξή τους και το να τα βλέπουμε κάποια στιγμή στις εθνικές ομάδες» τόνισε ο έμπειρος τεχνικός που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στο εξαιρετικό συγκρότημα της Νέας Σμύρνης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (12/32διπ., 4/22τρ.,21/33β., 24-8ρ.): Μπόγρης 10 (4/9 διπ., 2/2 β. 2 ριμπ., 2 ασιστ, 1 κλέψ., 2 λάθ., 1 κόψ.), Πέιν 12 (3/5 δίπ., 1/3 τρ., 3/6 βολ., 4 ριμπ., 3κλεψ.), Μοτσενίγος, Αθηναίου 6 (1), Κιζ, Μίλμπουρν 7 (5ριμπ.), Αθανασούλας 1, Μπατής 6 (1), Γιάνκοβιτς 8 (6/8βολ, 1/2διπ, 6 ριμπ, 4ασ,3 κλεψ, 1λαθ) Καββαδάς, Αγραβάνης, Μπούκερ 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (18/29 διπ., 5/18τρ.,15/27β., 30-6β.): Χάινς 8 (3/3διπ,2/4β. 6ριμπ, 2ασ, 1κλεψ, 1κοψ), Λο 6, Άντιτς 7 (6ριμπ, 2κλεψ), Σπανούλης 14 (4/5βολ, 2/3διπ, 2/4τριπ,4/5β. 4λαθ, 4ασ), Περπέρογλου 8 (4/5διπ, 0/1τριπ, 0/2β., 7ριμπ, 2λαθ), Σερμαντίνι 10 (4/5διπ, 3ριμπ), Σλούκας 2, Πάουελ 2, Πέρκινς 5 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 1, Κατσίβελης 3 (1).