Φουλ για το 16ο νταμπλ στην ιστορία του πηγαίνει ο Ολυμπιακός! Οι πρωταθλητές, μετά τη δεύτερη νίκη επί του Πανθρακικού με σκορ 2-1 στον χθεσινό αγώνα ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, έδωσαν ραντεβού με τον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό της διοργάνωσης στις 11 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ερυθρολεύκων στα ματς με την ομάδα της Κομοτηνής, σημειώνοντας τέσσερα γκολ (δύο σε κάθε παιχνίδι). Ο 25χρονος φορ έχει πετύχει επτά γκολ στα τελευταία πέντε ματς (!), αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Οι Τζιμπούρ, Αμπντούν έμειναν στον πάγκο. Και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού δημιουργός ήταν ο Μανιάτης. Ο Μήτρογλου σημείωσε το 0-1 με ψηλοκρεμαστό σουτ (27′) και έκανε το 0-2 με κεφαλιά (40′).

Το παιχνίδι κοουτσάρισε ο συνεργάτης του Μίτσελ, Βίκτορ Σάντσεθ, σε συνεργασία με τον Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς ο ισπανός τεχνικός νοσηλεύεται από προχθές στο νοσοκομείο Metropolitan.

Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς στο Γ. Καραϊσκάκης. Το 6-2 ήταν απαγορευτικό στον Πανθρακικό για να κάνει όνειρα συμμετοχής στον τελικό του ΟΑΚΑ. Τι ήθελαν ο Δερμιτζάκης και οι παίκτες του στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής; Να κλείσουν τη σεζόν με μία καλή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο τους. Τα κατάφεραν, ειδικά στο β’ ημίχρονο όταν πίεσαν τους φιλοξενουμένους και έχασαν κλασικές ευκαιρίες (53′, 63′, 67′).

Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο Παπαδόπουλος με πέναλτι στο 83′. Το πέναλτι κέρδισε ο Λουσέρο σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου.

Με λάθη ήταν η διαιτησία του Αρετόπουλου (Τρικάλων). Κίτρινη κάρτα: Χρήστου, Κάστσελαν, Λυκογιάννης, Μήτρογλου, Φέισα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου, Μακρυδημήτρης (78′ Μπονγκ), Κάστσελαν, Βαϊρουά (66′ Καθάριος), Λουσέρο, Τζάνης (48′ Μίνγκας), Παπαδόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46′ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73′ Μοντέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (66′ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη: «Είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη και στο δεύτερο ματς. Τα καταφέραμε, θα θέλαμε όμως να παίξουμε καλύτερα σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, όταν μας πίεσε ο Πανθρακικός. Είναι ευχάριστο γιατί δεν είχαμε τραυματισμούς».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, καταλήγοντας: «Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ελληνική ομάδα στην ημιτελική φάση. Θεωρώ ότι πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο μας. Ανέλαβα τον Πανθρακικό την 9η αγωνιστική και όλοι μαζί πετύχαμε τον στόχο μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρίσκομαι και τη νέα σεζόν στον πάγκο του Πανθρακικού».