Το «βαρύ πυροβολικό» του Ολυμπιακού έχει όνομα: Κώστας Μήτρογλου! Ο 25χρονος φορ βρίσκεται σε φουλ φόρμα και είναι πιστός στο ραντεβού του με τα δίχτυα. Τι έχει πετύχει ο Μήτρογλου την εφετινή σεζόν; Χωρίς να είναι στα περισσότερα ματς στο βασικό σχήμα(!)έχει σημειώσει συνολικά 20 γκολ: 11 στο πρωτάθλημα(3ος στον πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Δ.Παπαδόπουλο), 5 στο Κύπελλο, 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα δύο γκολ στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν χρυσά για τον Ολυμπιακό. Στα ταμεία της ΠΑΕ μπήκαν 2 εκατ. ευρώ(ένα εκατ. ευρώ ήταν το μπόνους της ΟΥΕΦΑ για τη νίκη). Ο διεθνής φορ σημείωσε το γκολ της νίκης στον αγώνα με την Μονπελιέ στη Γαλλία(1-2 στο 91΄), ενώ το ίδιο έκανε στη συνάντηση με την Αρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης(2-1), οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο τρίποντο (73΄).

Ο Μητρο-γκόλ στα τελευταία εφτά ματς που έχει αγωνιστεί έχει σημειώσει 8 γκολ. Στους αγώνες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό αποδείχτηκε μεγάλος πρωταγωνιστής. Βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα(πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι).

Ο βασικός φορ των πρωταθλητών Ράφικ Τζιμπούρ έχει κολλήσει στα 21 γκολ(20 στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο), δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Μήτρογλου έχει κάνει την εφετινή σεζόν ατομικό ρεκόρ στο σκοράρισμα και φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό των γκολ στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Μίτσελ νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στο θεραπευτήριο Metropolitan. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον γιατρό του Ολυμπιακού Χρήστο Θέο, ο ισπανός τεχνικός είναι πολύ καλύτερα στην υγεία του. Κάτι που φάνηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, από τον ιατρικό και εργαστηριακό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκε.

Ο Μίτσελ θα υποβληθεί την Μεγάλη Τρίτη σε απεικονιστικό έλεγχο και ανάλογα με τα αποτελέσματα, αναμένεται τη Μεγάλη Τετάρτη να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο ισπανός τεχνικός επιθυμεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 26ου Κυπέλλου και του 16ου νταμπλ στην ιστορία του. H Marca κάνει λόγο για την απουσία του Μίτσελ στον αγώνα ρεβάνς με τον Πανθρακικό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου και την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Στο άρθρο της ισπανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι «ο Μίτσελ θα επιδιώξει την κατάκτηση του νταμπλ με τον Ολυμπιακό στις 11 Μαϊου στον τελικό του Κυπέλλου που θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης».

Νέα δημοσιεύματα για τους αδελφούς Ντος Σάντος, Τζόναθαν και Τζιοβάνι. Η ιστοσελίδα «sports.yahoo.com» γράφει για τον Τζόναθαν Ντος Σάντος:

«Μία μεταγραφή το ερχόμενο καλοκαίρι φαντάζει αρκετά πιθανή, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του η επόμενη σεζόν είναι σημαντική για εκείνον – αφού θέλει να παίξει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 – και το ενδιαφέρον για την απόκτησή του είναι ήδη αυξημένο.

Ο Τζόναθαν Ντος Σάντος είναι 23 ετών και δουλεύει για μία θέση στα χαφ της Μπαρτσελόνα, όμως αυτό δεν είναι εύκολο αυτό να συμβεί με την παρουσία των Ινιέστα, Τσάβι.

Η καριέρα του, τουλάχιστον από το εξωτερικό, χρειάζεται μία τονωτική ένεση με την οποία θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Αν τελικά κάνει το αποφασιστικό βήμα και αποχωρήσει από τον γίγαντα της Καταλονίας, θα υπάρξουν αρκετοί μνηστήρες για την απόκτησή του, μεταξύ των οποίων Σεβίλλη, Μαγιόρκα, Ολυμπιακός, Έβερτον, Λίβερπουλ».

Όσον αφορά τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος, η ιστοσελίδα υποστηρίζει: «Η καριέρα του φθίνει. Με τη Μαγιόρκα στην τελευταία θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν και τον υποβιβασμό ορατό παρά ποτέ, δεν αποκλείεται να πάρει μεταγραφή. Αρκετές ιταλικές ομάδες μεταξύ των οποίων Ίντερ, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια έχουν δείξει ενδιαφέρον καθώς και η Σουόνσι από την Πρέμιερ Λιγκ».

Ο Ολυμπιακός έχει διαψεύσει ότι έχουν γίνει κινήσεις για την απόκτηση των αδελφών Ντος Σάντος.

Μετά την « Milliyet», η ιστοσελίδα «Vatan», γράφει ότι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι μεσοεπιθετικοί της Φενερμπαχτσέ Μίλος Κράσιτς και Μίροσλαβ Στοχ.

Να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει γνωστό ότι οι μεταγραφικές κινήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου οπότε θα έχουν τελειώσει όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η φιλανθρωπική δράση του Ολυμπιακού συνεχίζεται και τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προσφέροντας βοήθεια, εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητη.

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι «επιθυμία και πρόθεση του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι η ΠΑΕ να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες που γίνονται για το καλό των συνανθρώπων μας και για τον λόγο αυτό, η ομάδα μας συμμετέχει ενεργά στο Φιλανθρωπικό Έργο Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας.

Τη Μεγάλη Δευτέρα ο Ολυμπιακός ήταν παρών στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής, όπου μοιράστηκαν τρόφιμα, παιχνίδια και δώρα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μέρος αυτών ήταν προσφορά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν και θα συνεχίσει να κάνει. Περισσότερες από 2.500 οικογένειες είναι υπό την φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος μίλησε με θερμότατα λόγια για την ενέργεια αυτή από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Μαρινάκη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τελικό του Κυπέλλου.