Παράταση του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών», ζητά με επιστολή που έστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

«Μετά την τελευταία παράταση που είχε δοθεί για την ένταξη στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών», η σχετική προθεσμία έχει μετατεθεί για τις 10 Μαΐου 2013.

Η χθεσινή ψήφιση όμως του πολυνομοσχεδίου αλλάζει τα δεδομένα, καθώς μαζί με τις λοιπές μεταβολές που φέρνει, δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ενταχθούν προνομιακά στις ευεργετικές ρυθμίσεις των οφειλών τους, που ήταν προαπαιτούμενο για την ένταξη στο ως άνω Πρόγραμμα» αναφέρει η επιστολή των μικρομεσαίων.

Μάλιστα σημειώνει ότι επειδή το ψηφισθέν σχέδιο νόμου θα πάρει μερικές ημέρες έως ότου δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα προλάβουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα έως την καταληκτική ημερομηνία, χάνοντας έτσι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιβίωσή τους μέσα στο περιβάλλον της κρίσης και της ύφεσης.

«Ενόψει λοιπόν της επερχόμενης δημοσίευσης του πολυνομοσχεδίου στο ΦΕΚ και λαμβάνοντας υπόψη τις επερχόμενες εορτές του Πάσχα, παρακαλούμε για την παράταση της σχετικής προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr και www.ependyseis.gr/mis) μέχρι τουλάχιστον το τέλος Μαΐου 2013.

Η πρότασή μας, χωρίς να στοιχίζει τίποτα, βοηθάει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προωθεί την στρατηγική για την ενίσχυση των ΜμΕ και την ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα. Ως εκ τούτου, αναμένουμε την ικανοποίησή της» καταλήγει η επιστολή της ΕΣΕΕ.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, λήγει στις 10 Μαΐου 2013.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ