Η ελληνική γυμναστική καμαρώνει για τον «Φίλο της τον Λευτεράκη» που για την ακρίβεια δεν είναι ένας, αλλά δύο!

Ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Λευτέρης Πετρούνιας οδήγησαν και πάλι ένα από τα κορυφαία αθλήματα, στην κορυφή κατακτώντας ο καθένας το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά του, το Σάββατο, στο Παγκόσμιο κύπελλο της Λιουμπλιάνας.

Δείχνοντας έτσι ότι η απώλεια μια θέσης στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μόσχας, αποτέλεσε απλά μια κακή παρένθεση.

Την αρχή έκανε ο Λευτέρης Κοσμίδης, που επικράτησε στον τελικό των ασκήσεων εδάφους με 15,125 βαθμούς, αφού εκτέλεσε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,50, ανεβασμένο κατά 0,20 β. συγκριτικά με τον προκριματικό της Παρασκευής (26/04).

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 και πρωταθλητής Ευρώπης του 2012 άφησε πίσω του τον Αμερικανό Αλεξάντερ Ναντούρ (15,075 β.) και τον Καναδό Σκοτ Μόργκαν (15,050 β.), οι οποίοι παρουσίασαν προγράμματα χαμηλότερης αξίας.

Για τον 22χρονο αθλητή του Γιώργου Αγγέλου, αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο στους φετινούς αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου, έπειτα από το ασημένιο που είχε κερδίσει στο Κότμπους της Γερμανίας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, όπου συγκέντρωσε 15,650 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 7,00) και αποδείχθηκε ασυναγώνιστος για άλλη μια φορά. Την τριάδα συμπλήρωσαν, με χαώδη διαφορά από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο Φινλανδός Μάρκου Βάχτιλα (14,725 β.) και ο Αμερικανός Αλεξάντερ Ναντούρ (14,650 β.).

Ο 24χρονος Ελληνας σπεσιαλίστας των κρίκων μετρά πλέον τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες φετινές συμμετοχές σε παγκόσμια κύπελλα, αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες επιτυχίες του στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας και στο Κότμπους της Γερμανίας.

Την Κυριακή το απόγευμα ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο κύπελλο της Λιουμπλιάνας με την 3η ελληνική συμμετοχή σε τελικούς (3/3) αυτήν της Βασιλικής Μιλλούση στη δοκό.