Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

«Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί Πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

»Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το Σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του Μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πρόσθεσε:

«Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οκονομικών. Ο Πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο Πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

»Τα ταμεία καταρρέουν μετά το καταστροφικό PSI, ψάχνετε να δείτε πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις και την ίδια στιγμή ξεπουλάτε σε φίλους και γνωστούς τον ΟΠΑΠ» είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας

Αφού κατηγόρησε,τέλος,την κυβέρνηση πως έχει επιφέρει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, σημείωσε πως «το πολυνομοσχέδιο είναι ο προθάλαμος για να μετατραπεί η Ελλάδα στη μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν θα έχει καθόλου δημόσια περιουσία».