Τέλος στη ζωή του έδωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και των Περιπτερούχων Μαγνησίας Κώστας Κόγιας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Ν. Ιωνία από τη σύζυγο του.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος 61χρονος, γνωστός για τους αγώνες του για την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γενικότερα, αλλά και του κλάδου του ειδικότερα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και οικονομικά , που ως φαίνεται τον οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Ο Κώστας Κόγιας είχε συστήσει το 2012 την «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών», η οποία πραγματοποίησε πορεία από τον Βόλο μέχρι την Αθήνα στη Βουλή. Στόχος της πορείας ήταν να εκφράσει τα διαμαρτυρία των μελών της Κίνησης, τα περισσότερα από τα οποία ήταν επαγγελματίες και βιοτέχνες, για τα προβλήματα του κλάδου τους εξαιτίας της εφαρμογής του μνημονίου.

Τα «323 χιλιόμετρα Οργής και Ανατροπής» διανύθηκαν σε έντεκα ημέρες από τις 13 έως τις 23 Οκτωβρίου του 2012. Οι συμμετέχοντες στην πορεία περπατούσαν την ημέρα και τις νύχτες σταματούσαν σε διάφορες πόλεις για ξεκούραση, αλλά και για ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.