Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ τη νέα σεζόν θα είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι πιο φτωχό από πολλές πλευρές, αφού η ΑΕΚ εκτός από μεγάλος ιστορικός σύλλογος με πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που θυμίζει την προσφυγιά, είναι μια ομάδα που πουλάει και οι μετασεισμοί του υποβιβασμού της θα προκαλέσουν ρήγμα στη Σούπερ Λίγκα, στα έσοδα και στο κύρος του πρωταθλήματος. Ενα αντίο από τη μεγάλη κατηγορία όπως αυτό της Ενωσης θα σημάνει και εξελίξεις στα συμβόλαια με τη Nova, όπου αναμένονται μειώσεις στα συμβόλαια και στις οικονομικές παροχές προς όλες τις ομάδες. Η αποχώρηση της ΑΕΚ θα λειτουργήσει ως ντόμινο για πολλά άλλα θέματα όπως η ερήμωση του ΟΑΚΑ, καθώς και ο Παναθηναϊκός έχει προαναγγείλει την επιστροφή του στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ ήταν τρίτη φέτος στα εισιτήρια στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι απλώς ένα κομμάτι σε μια πίτα 16 ομάδων που θα γίνουν 18, αλλά το τρίτο μεγαλύτερο κομμάτι τουλάχιστον βάσει εισιτηρίων σύμφωνα με την περίοδο 2012-13, μια ομάδα που μάζευε κόσμο εντός και εκτός. Μια ομάδα που έφερνε έσοδα ακόμη και στους συλλόγους της περιφέρειας, ενώ ο κόσμος σπεύδει να δει την αγάπη του να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ! Ακόμη, η απουσία του Δικεφάλου από το πρωτάθλημα σημαίνει και έξι ντέρμπι λιγότερα κόντρα στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ και δεν υπολογίζουμε άλλα δύο με τον Αρη!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΧΟΡΗΓΟΙ. Βάσει περσινών δημοσκοπήσεων και ερευνών που είχαν γίνει, η ΑΕΚ φέρεται να έχει περισσότερους από 800.000 οπαδούς στην Ελλάδα.

Μπορεί τα οικονομικά της να ήταν άσχημα, μπορεί η πορεία της να ήταν πτωτική τα τελευταία χρόνια και πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά η ΑΕΚ όπως λέμε πουλάει! Η απουσία της θα φέρει λιγότερα εισιτήρια στα εκτός έδρας ματς, πέρα από τα εντός, όπου ο κόσμος της έδινε τον οβολό του για να δει την αγαπημένη του ομάδα. Ακόμη και στην πιο δύσκολη χρονιά της η ΑΕΚ ήταν τρίτη στα εισιτήρια στη Σούπερ Λίγκα!

Σε 15 αναμετρήσεις η ομάδα έκοψε 159.027 εισιτήρια έχοντας κατά μέσο όρο 10.602 εισιτήρια ανά παιχνίδι, ενώ πρώτος ήταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και μετά ο ΠΑΟΚ.

Δύο ομάδες που παίζουν στην έδρα τους, στο σπίτι τους δηλαδή, και σημειωτέον ότι ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη να κρατάει τα διοικητικά ηνία βρίσκεται σε άνοδο και έχει άλλη δυναμική.

Σκεφτείτε να έπαιζε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τι εκτόξευση θα είχε στα εισιτήρια!

Εκτός από τη μείωση εισιτηρίων που αναμένεται να έρθει στο πρωτάθλημα, είναι πολύ πιθανό να λιγοστέψουν και οι χορηγοί καθώς αυτά λίγο – πολύ πάνε πακέτο. Η ΑΕΚ εκτός από ιστορία έχει αίγλη και κάνει κλικ στους οπαδούς και στις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλλον οι υπεύθυνοι θα πρέπει να βρουν πλέον ιδέες για το πως θα καλύψουν οικονομικά το μεγάλο κενό της.