Για υποβάθμιση του κοινοβουλίου και δημοκρατική εκτροπή κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαδικασίες-εξπρές, με τις οποίες θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Πίσω από τις κακόγουστες σκηνοθετημένες φιέστες του Πρωθυπουργού και των εταίρων του και τα «λόγια του αέρα» περί δήθεν ανάπτυξης, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής αύξησης της ανεργίας και των λουκέτων που θα επιτείνονται από τους νέους φόρους, τα χαράτσια και τις απολύσεις που αποτυπώνονται στο πολυνομοσχέδιο και συνεχίζουν τη σκληρή και καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

» Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εν μια νυκτί και σε ένα άρθρο, με αντισυνταγματικές διατάξεις και διαδικασίες εξπρές, είναι άλλο ένα δείγμα υποβάθμισης του κοινοβουλίου και δημοκρατικής εκτροπής, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής βλάπτει σοβαρά και τη δημοκρατία.

» Οι απόπειρες να περάσουν αυτή τη στιγμή νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει «κρυφή ατζέντα» την οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με εκ νέου καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.

» Υπάρχει άλλος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση που περνάει μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και που θα συνοδεύεται με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, βιώσιμης ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου».

ΚΚΕ: «Πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος»

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει: «Το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και αποκαλύπτει τους στόχους της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ- πλουτοκρατίας, καθώς μονιμοποιεί το χαράτσι στα ακίνητα, εξοντώνει τα λαϊκά νοικοκυριά με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και με προσαυξήσεις στις ληξιπρόθεσμες 'οφειλές' και σπρώχνει στην απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους, με μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο» επισημαίνει το ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να βάλουν τέρμα σ' αυτήν τη σφαγή (που γίνεται) για να κερδίζει η πλουτοκρατία και να συντηρείται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ