1 Τι να περιέχουν τα κουτιά; Εκεί μέσα κρύβονται καλοστημένες μπίζνες. Η διακίνηση λαθραίων φαρμάκων, οι παράλληλες εξαγωγές, οι οφσόρ εταιρείες, το κύκλωμα παράνομης λήψης και πώλησης ωαρίων είναι μερικά από τα κόλπα των επιτηδείων. Κάποιοι έκαναν εμπόριο με την αγωνία της μητρότητας. Αλλοι στέγνωναν την αγορά με γνώμονα το προσωπικό τους κέρδος. Το αντίδοτο της αισχροκέρδειας είναι η τιμωρία-φαρμάκι.

2 Η Ανγκελα Μέρκελ σε ρόλο επαγγελματικού συμβούλου. Η Ημέρα Κοριτσιών στοχεύει να εμπνεύσει της μικρές Γερμανίδες να ασχοληθούν με σύγχρονα «ανδρικά» επαγγέλματα –όπως είναι οι νέες τεχνολογίες –και η Καγκελάριος φαίνεται να έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο της ως μέντορας. Στην ευρωπαϊκή σκηνή πάλι εξασκεί το ηγετικό της ταλέντο, αφού δεν αφήνει με τίποτα το τιμόνι της οικονομίας. Κι ας λένε κάποιοι ότι το καράβι θα τσακιστεί στη λιτότητα…

3 Κρατώντας το ημερολόγιό του στο χέρι, ο Ακης Τσοχατζόπουλος αποδεικνύει ότι οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει εκ νέου στον πρώτο πρώην υπουργό που δικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την τακτική Δικαιοσύνη. Ο ίδιος επιμένει να κρατά την ποινική του υπόθεση σε πολιτικό επίπεδο, αρνούμενος σθεναρά το βαρύ κατηγορητήριο με τις μίζες. Ομως τον επίλογο στο ημερολόγιό του θα τον γράψει η Δικαιοσύνη.

4 Οι Ομπάμα αποθεώνονται από το πλήθος που έσπευσε να τους καλωσορίσει κατά την αποβίβασή τους από το προεδρικό ελικόπτερο. Τα πρώτο ζευγάρι των ΗΠΑ χαιρετά με θέρμη τους κατοίκους του Ντάλας, αψηφώντας τα παιχνίδια που του παίζει η μοίρα ή οι εχθροί του –ή έστω κακόβουλοι φαρσέρ. Μέσα σε λίγα 24ωρα ο Πρόεδρος της Αμερικής δέχθηκε ένα φονικό γράμμα και λίγες ημέρες αργότερα οι χάκερ μετέδωσαν μέσω του Ασοσιέιτεντ Πρες εκρήξεις στον Λευκό Οίκο.

5Το κλίμα στη Γαλλία ήταν εδώ και ημέρες ιδιαίτερα θερμό, με την κοινή γνώμη να διχάζεται για τη θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ ομοφύλων. Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης του Ολάντ (ή μήπως βρήκαν ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν κατά του ίδιου του Ολάντ, διερωτώνται πολιτικοί αναλυτές). Δεν έχει πιάσει όμως μόνο το πολιτικό θερμόμετρο υψηλές θερμοκρασίες. Οι Γάλλοι χαίρονται τις ζεστές ημέρες με ηλιοθεραπεία στο πάρκο.

6 Τη σκυτάλη της λιτότητας πήρε η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Το «ναι» στη διαφάνεια των γαλαζοαίματων σημαίνει ότι το 2013 θα δώσουν λογαριασμό για την κρατική χορηγία που λαμβάνουν. Μη φανταστείτε, βέβαια, ότι θα γυρίσουν στην εποχή της… Σταχτοπούτας. Οι πολίτες όμως πλέον θα γνωρίζουν πόσο κοστίζουν τα ταξίδια, οι δεξιώσεις, η συντήρηση των ανακτόρων και των οχημάτων. Και ζήσανε αυτοί καλά και οι Ισπανοί χειρότερα…