Ενα αναπάντεχο πλήγμα δέχθηκε ο Τζεμπ Μπους – πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, αδελφός του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους του νεότερου και γιος του 41ου Προέδρου της χώρας Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου – ο οποίος φιλοδοξεί να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2016.

Η μητέρα του, πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μπάρμπρα Μπους, είπε ότι ενώ θεωρεί τον Τζεμπ ιδανικό υποψήφιο, δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα. «Αρκετούς Μπους είχαμε ως τώρα» είπε μιλώντας στην εκπομπή «The Today Show».

«Είναι μακράν ο καλύτερος, αλλά όχι, δεν πρέπει» συνέχισε η Μπάρμπρα Μπους. «Είμαστε μια σπουδαία χώρα, υπάρχουν πολλές σπουδαίες οικογένειες και όχι μόνο τέσσερις φαμίλιες ή δεν ξέρω τι. Θα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που θα είναι ικανοί. Είχαμε αρκετούς Μπους», προσέθεσε.

Η Μπάρμπρα Μπους προεξόφλησε ότι ο γιος της δεν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016, μολονότι ο ίδιος θεωρείται ως μια από τις ελπίδες των Ρεπουμπλικανών να ανατρέψουν την πολιτική ηγεμονία των Δημοκρατικών που έχει χτίσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν είναι πάντως, λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι αυτή ακριβώς η άρνηση της Μπάρμπρα Μπους απλά έγινε για να ανοίξει με ενδιαφέροντα τρόπο τη δημόσια συζήτηση για την υποψηφιότητα του 60χρονου Τζεμπ. Ο αδελφός του άλλωστε, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, μόλις την Τετάρτη δήλωσε σε άλλη συνέντευξη ότι ο Τζεμπ πρέπει να θέσει υποψηφιότητα

Η πολιτική δυναστεία των Μπους μετράει ήδη έναν γερουσιαστή, τον Πρέσκοτ Μπους, δύο Προέδρους των ΗΠΑ και τον Τζεμπ Μπους που διατέλεσε κυβερνήτης από το 1999 ως το 2007 στην Φλόριντα.