Με τις ευχές του πιο γνωστού οπαδού της, του τενίστα Ρότζερ Φέντερερ, η Βασιλεία υποδέχεται απόψε την Τσέλσι στον πρώτο ημιτελικό του Europa League (22.05, Αnt1).

Ο Φέντερερ θα είναι στο γήπεδο με τον συμπαίκτη του στο Ντέιβις Καπ, Μάρκο Τσιουντινέλι: «Πραγματικά είμαι χαρούμενος που βρήκαν εισιτήρια για μένα και τον Μάρκο. Περιμένουμε όπως τα παιδιά να παρακολουθήσουμε αυτό το παιχνίδι», είπε ο ελβετός τενίστας.

Η Βασιλεία έχει πάρει τον αέρα των αγγλικών ομάδων, αφού στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης απέκλεισε την Τότεναμ, ενώ πέρυσι εκτός της φάσης των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι ο αποψινός αγώνας είναι ασφαλώς ο πιο σημαντικός στην ιστορία της.

Για την Τσέλσι το αποψινό ματς είναι εξίσου σημαντικό, αφού το Γιουρόπα Λιγκ είναι ο μοναδικός τίτλος που διεκδικεί. «Αισθανόμαστε άγχος παίζοντας σε αυτή τη διοργάνωση, αφού θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο», είπε ο τερματοφύλακας της Τσέλσι Πετρ Τσεχ.

Στον άλλο ημιτελικό η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχτεί στην Κωνσταντινούπολη την Μπενφίκα (22.05, NS1).

Οι γηπεδούχοι φαίνεται να έχουν αποχαιρετήσει τον τίτλο στο τουρκικό πρωτάθλημα, αφού η Γαλατασαράι έχει ξεφύγει με διαφορά επτά βαθμών. «Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να μειώσουμε τη διαφορά. Ετσι επικεντρωνόμαστε στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας», υποστήριξε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Αϊκιούτ Κοτσαμάν.

Η Μπενφίκα προέρχεται από τη νίκη επί της Σπόρτιγκ Λισαβώνας στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, είναι σε καλή κατάσταση και θεωρείται φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου στη διοργάνωση.