Στη «γραμμή» Αντώνη Ρουπακιώτη, προσανατολίζεται σύμφωνα πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου η Δημοκρατική Αριστερά στο θέμα που ανέκυψε ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες εντός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενδέχεται να μην υπάρχει καν «ζήτημα» μεταξύ των δύο υπουργών, αφού τις επίμαχες ρυθμίσεις που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της κυβέρνησης πιθανολογείται ότι έχουν φέρει συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οπως αφήνουν δηλαδή να εννοηθεί κύκλοι της ΔΗΜΑΡ τελικά και ο Αντώνης Μανιτάκης συμφωνεί με την βασική «γραμμή» Ρουπακιώτη: να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης πάντως δεν είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και του Πρωθυπουργού για το θέμα, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να συμβεί αν χρειαστεί αργότερα.

Πάντωςηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονταν ήδη από το πρωί της Πέμπτης καθησυχαστικά για την υπέρβαση των αντιρρήσεων που έχει διατυπώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σχετικά με διάταξη που προωθείται στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, δεν θα ισχύουν οι προσωρινές διαταγές που εκδίδουν τα δικαστήρια και με τις οποίες παραμένουν οι συμβασιούχοι στη θέση τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε ότι «μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα το θέμα θα έχει διευθετηθεί».

Για το ζήτημα αυτό έγινε χθες το βράδυ τηλεφωνική συζήτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη.