Η υπόθεση φοροδιαφυγής του Ούλι Χένες συνεχίζει να πυροδοτεί αντιπαραθέσεις στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας. Ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης, Φίλιπ Ρέσλερ, ανέφερε σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel ότι «όποιος φοροδιαφεύγει, δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο ανεξάρτητα από τη θέση και το πρόσωπο».

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD για το αξίωμα του Καγκελαρίου, Πέερ Στάινμπρουκ, διερωτώμενος «δεν ήταν ο κύριος Χένες ένας από τους συμβούλους του κυρίου Στάινμπρουκ, όταν διετέλεσε αυτός υπουργός Οικονομικών; Είπε τίποτα επ΄ αυτού ο υποψήφιος του SPD;» Ο Ρέσλερ κάλεσε τον Στάινμπρουκ να λάβει θέση σχετικά με τον Χένες και συμπλήρωσε: «Πώς ακριβώς ήταν οι συμβουλές του; Αυτό ενδιαφέρει τους ανθρώπους».

Ο πολιτικός των γερμανών Φιλελευθέρων υποσχέθηκε εξάλλου, ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της εναντίον της φοροδιαφυγής: «Πρέπει να πετύχουμε περισσότερη διαφάνεια κατά την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων με άλλες χώρες».

Πάντως ο Ούλι Χένες παρακολούθησε χθες βράδυ στο γήπεδο τον θρίαμβο της ομάδας του Μπάγερν Μονάχου με 4-0 επί της Μπαρτσελόνα συγκεντρώνοντας πάνω του τα φλας της δημοσιότητας. Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, δήλωσε μετά τον αγώνα, ότι είναι φίλος με τον Χένες, ενώ τόνισε ότι «στην τωρινή κατάσταση γίναμε ακόμη στενότεροι φίλοι. Αυτό που »πέφτει» πάνω του είναι κατά την άποψή μου ακραίο. Ο Ούλι έχει κάνει λάθη, είναι όμως ένας πολύτιμος άνθρωπος».

Δηλώσεις συμπαράστασης στον Χένες έκανε και ο πρώην συμπαίκτης του και μέλος του ΔΣ της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε: «Μπορώ να φανταστώ την Μπάγερν χωρίς »ναι μεν αλλά» μόνον με τον Ούλι Χένες. Είναι σημαντικό, να μένεις πιστός στους φίλους σου σε τέτοιους καιρούς. Αυτό αποτελεί ένα δείγμα της δύναμης του συλλόγου μας».

Όμως και Ολλανδός Άριεν Ρόμπεν, που πέτυχε το τρίτο γκολ της Μπάγερν, αφιέρωσε τη νίκη στον πρόεδρο της ομάδας: «Νικήσαμε και για τον Ούλι Χένες. Είναι μία θλιβερή ιστορία. Αυτή η νίκη ήταν και γιαυτόν».