Η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο εκτός του πλαισίου της νέας συμφωνίας με την τρόικα αιφνιδίασε το Μέγαρο Μάξιμου, ωστόσο από το πρωθυπουργικό επιτελείο επιλέγουν να κινηθούν σε χαμηλούς τόνους με πρωταρχικό στόχο να μην εξελιχθεί το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εστία έντασης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Προεξοφλούν, δε, ότι δεν υπάρχει ζήτημα με τη στήριξη του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή από τους τρεις εταίρους παρά τις όποιες τριβές.    
«Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένας κοινός στόχος και γι' αυτόν διαπραγματευόμαστε. Αυτόν τον συντελεστή βρήκαμε και προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, με τις προοπτικές να είναι ιδιαίτερα θετικές ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Είναι προφανές, όμως, ότι μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνει μονομερώς», τόνιζε χθες το βράδυ  υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ξεκινήσει μια διελκυστίνδα ούτε με τους κυβερνητικούς εταίρους ούτε με τους δανειστές για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα που ανέκυψε έγιναν χθες το απόγευμα επαφές του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη τόσο με την Ιπποκράτους όσο και με την Αγίου Κωνσταντίνου, από τις οποίες ενισχύθηκε η αισιοδοξία του Μαξίμου για υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κατά τις ίδιες πηγές.     
Την ίδια ώρα, πάντως, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εξέφραζαν τη δυσφορία τους για τα συνεχή ζητήματα που ανοίγουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Και άφηναν να εννοηθεί ότι όλα τα αγκάθια που αναφύονται στον δρόμο του κυβερνητικού συνασπισμού θα τεθούν επί τάπητος και από την πλευρά του κ. Σαμαρά στην επόμενη σύσκεψη των τριών αρχηγών που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από