Οι οικογενειακές φωτογραφίες από την παιδική ηλικία των αδερφών Τσαρνάεφ είδαν το φως της δημοσιότητας από το πρακτορείο Reuters, σε μία προσπάθεια να αποκαλυφθούν τα κίνητρα που τους οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και ανήκουν στην οικογένεια ΣουλεΪμάνοβα - συγγενείς των Τσαρνάεφ.

Μία από αυτές απεικονίζει τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ ως βρέφος στην αγκαλιά της μητέρας του, ενώ πλάι τους βρίσκεται ο πατέρας του καθώς και ο θείος του. Σε άλλη, ο Ταμερλάν ποζάρει μαζί με τον αδερφό του, Τζοχάρ και τις δύο αδερφές τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Ταμερλάν ήταν «ένα περήφανο αλλά θυμωμένο αγόρι που δεν κατάφερε να εκπληρώσει το δικό του αμερικάνικο όνειρο. Αντιθέτως, βρήκε παρηγοριά σε μια μορφή του Ισλάμ την οποία υιοθετούν οι πολεμιστές στην πατρίδα του».

Εκείνο που πλέον είναι ξεκάθαρο, συνεχίζει το Reuters, είναι ότι επηρεάστηκε βαθύτατα με όσα είδε και έμαθε όσο καιρό έμεινε με την οικογένειά του στη Μαχατσκαλά, «στην πόλη όπου τα παιδιά στους δρόμους παίζουν "κλέφτες και αστυνόμους" και οι βομβιστικές επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από