Ο 37χρονος πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Αχμάντοβιτς Καντίροφ αντί να τον …ανασχηματίσει κάλεσε την Τρίτη -όπως ο ίδιος ανακοίνωσε!- έναν από τους υπουργούς του σε αγώνα μποξ για να τον …τιμωρήσει για τα λάθη του, ανεβάζοντας στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από το «κατόρθωμά» του, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε επίσης από τη ρωσική τηλεόραση…

Γράφοντας στην ιστοσελίδα του στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ο Καντίροφ ανέφερε ότι «έπαιξε μποξ με τον υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού της Τσετσενίας Σαλαμπέκ Ισμαΐλοφ», τον οποίο κατηγορούσε ότι δεν συντηρεί όπως θα έπρεπε το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του.

«Με ένα αριστερό και ένα δεξί κροσέ του εξήγησα ότι πρέπει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει», γράφει ο Τσετσένος πρόεδρος.

Το ρωσικό κανάλι NTV μετέδωσε μια σκηνή στην οποία διακρίνεται ο Καντίροφ στο ρινγκ μαζί με τον άτυχο υπουργό, ο οποίος προσπαθεί, κάπως άτονα, να αμυνθεί απέναντι στον πρόεδρο που τον γρονθοκοπεί. Ο «αγώνας» δόθηκε παρουσία διαιτητή και διήρκησε δύο γύρους.

Στον υπουργό επιτράπηκε να φορέσει κράνος «επειδή την επομένη έπρεπε να πάει στη δουλειά του», αφηγήθηκε ο Καντίροφ.

Θεατής στον αγώνα ήταν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Ρωσίας Μαξίμ Τοπίλιν, ο οποίος στο βίντεο της ρωσικής τηλεόρασης διακρίνεται να χαμογελάει πλατιά.

Ο Ραμζάν Καντίροφ διαβεβαίωσε ότι αυτού του είδους η τιμωρία των αξιωματούχων για τις παραλείψεις τους είναι «αποτελεσματική», ισχυριζόμενος ότι έκανε …χάρη στον Ισμαΐλοφ. «Νομίζω ότι είναι καλύτερο για αυτόν να βγάζει την αρνητική του ενέργεια στο ρινγκ απέναντί μου, αντί να μεταφέρει την κακή του διάθεση στα μέλη της οικογένειάς του στο σπίτι», πρόσθεσε.

Ανθρωπος του Πούτιν και της επίδειξης

Γιός του Αχμάντ Καντίροφ, μουσουλμάνου ιμάμη και προέδρου της Τσετσενίας που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2004, ο Ραμζάν έμαθε από μικρός να είναι σκληρός και να έχει οικειότητα με τα όπλα.

Φανατικός της πυγμαχίας (ως αθλητής και ως θεατής), τον Σεπτέμβριο του 2005 γνώρισε από κοντά το ίνδαλμά του Μάικ Τάισον, τον οποίον είχε επίτιμο καλεσμένο σε τουρνουά που διεξήχθη στη μνήμη του πατέρα του.

Παρά το σκοτεινό παρελθόν του «σιδερένιου Μάικ», ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής των βαρέων βαρών τα «άκουσε» από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το ταξίδι του στην Τσετσενία.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας που κληρονόμισε την εξουσία από τον πατέρα του και κυβερνά ως άνθρωπος του Πούτιν, έχει πάθος και με το ποδόσφαιρο και είναι το αφεντικό της Τέρεκ Γκρόζνι.

Ο Ραμζάν Καντίροφ «διψάει» για προβολή τόσο του ιδίου όσο και του «έργου ανάπτυξης και προόδου που επιτελεί στην Τσετσενία», όπως ο ίδιος τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας φροντίζει να καλεί σε διάφορα χάπενινγκ σταρ της σόουμπιζ, όπως έκανε πρόσφατα με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που εγκατέλειψε -οικονομικά τουλάχιστον- την Γαλλία λόγω της υψηλής φορολογίας.

Τον Οκτώβριο του 2011, στο μεγαλοπρεπές πάρτι για τα 35α γενέθλιά του, είχε ως καλεσμένους στο Γκρόζνι τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και τη νικήτρια δύο Οσκαρ, Χίλαρι Σουόνκ. Στο πάρτι έπαιξε βιολί η Βανέσα Μέι, ενώ απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση οι Εύα Μέντες και Κέβιν Κόστνερ.

Τόσο ο Βαν Νταμ όσο και η Σουόνκ δέχθηκαν σκληρή κριτική για μια επιλογή που, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, δεν έγινε με το …αζημίωτο.