Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασαν οι εμπνευστές αυτής της εφαρμογής για smartphones και κινητά τηλέφωνα στη Νότια Κορέα.

Πιστοί στη θεωρία ότι ο «έρωτας περνάει από το στομάχι» και γνωρίζοντας ότι 8 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες από το σύνολο των 50 εκατομμυρίων είναι χωρίς ταίρι κατασκεύασαν ένα «ιδανικό μενού αναζήτησης συντρόφου» που σερβίρεται τον τελευταίο μήνα στη Σεούλ και έχει, ήδη, 800.000 συνδρομητές.

Οι Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι είναι από τους σκληρότερα εργαζόμενους στις ανεπτυγμένες χώρες, διακόπτουν την εργασία τους κάθε μεσημέρι στις 12 για μία ώρα για να γευματίσουν.

Στις 12.30 ακριβώς η εταιρεία που είχε την ιδέα να συνδυάσει το Πιάτο Ημέρας με το έτερον ήμισυ αποστέλλει στον συνδρομητή της το «γεύμα σε πακέτο» (lunchbox), που περιλαμβάνει εφόσον γίνει δεκτό, φωτογραφίες, πληροφορίες και βίντεο για αυτόν ή αυτήν που η εταιρεία θεωρεί ιδανικό ταίρι για τους ενδιαφερόμενους.

Και οι δύο στη συνέχεια πρέπει να κάνουν κλικ στο «ΟΚ» για να ανοίξει το πακέτο και να παρουσιαστεί λεπτομερώς το «Πιάτο της Ημέρας».

Μέχρι τώρα 56 άνθρωποι στη Σεούλ έχουν βρει «το άλλο τους μισό» μέσω αυτής της εφαρμογής και η 33χρονη επιχειρηματίας Λι Ζισούν, όπως αναφέρει το Reuters παντρεύτηκε τον καλό της, που γνώρισε ως «Πιάτο Ημέρας» πριν από μερικές εβδομάδες.