Οι νιγηριανές αρχές ανακοίνωσαν ότι σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας και Ισλαμιστών μαχητών, σε μια απομακρυσμένη περιοχή βορειοανατολικά της Νιγηρίας και υπολογίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει του 185, αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση.

Οι μάχες ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Μπαγκά, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Τσαντ στα σύνορα της Νιγηρίας με το ομώνυμο κράτος και αποτελεί κύριο «σταυροδρόμι» λαθρεμπορίου όπλων για την ευρύτερη περιοχή της Σαχάρας.

Ο εκπρόσωπος της Άμυνας της Νιγηρίας, Ταξίαρχος Κρις Ολουκολάντε δήλωσε ότι οι νιγηριανές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με μαχητές, όπου σκοτώθηκαν 25 Ισλαμιστές και ένας στρατιώτης.
 
Εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας είχε κάνει νωρίτερα εκτίμηση ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των συγκρούσεων έχει φτάσει τους 185.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τον αριθμό των νεκρών», είπε. Οι αρχές της χώρας δεν ήταν σε θέση να καταμετρήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αν και όπως ανακοινώθηκε η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από