Ενα βήμα από την πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Μπάγερν μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, που φέρνει τον Χάινκες πρώτο στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή οι Καταλανοί βρίσκονται σε δεινή θέση και διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Κάσαϊ.

Ο πρώτος ημιτελικός της σπουδαίας διοργάνωσης έγινε στη σκιά του σκανδάλου φοροδιαφυγής με πρωταγωνιστή τον Χένες, αλλά και της μεταγραφής-βόμβα του Γκέτσε στη Μπάγερν. Οι Βαυαροί , ωστόσο, έδειξαν ανεπηρέαστοι, κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και επικράτησαν ολοκληρωτικά.

Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν …Μπαρτσελόνα. Εχει, όμως , δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία του Κάσαϊ, καθώς το δεύτερο γκολ της Μπάγερν μπήκε από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ, ενώ το τρίτο γκολ δεν έπρεπε να κατακυρωθεί με δεδομένο ότι ο Μίλερ έκανε …σκριν, φάουλ δηλαδή, στον Τζόρντι Αλμπα. Σε σημαντικές φάσεις η διαιτησία «έπαιξε» Μπάγερν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ομάδα του Βιλανόβα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ηταν σκιά του εαυτού της, ο προπονητής ουδέποτε αντέδρασε και δεν έκανε αλλαγές να βοηθήσει την ομάδα. Επιπρόσθετα, τα ατού Μέσι-Τσάβι-Ινιέστα, χάθηκαν ανάμεσα στους δυναμικούς Γερμανούς, όπως εξαφανίστηκαν και τα κεντρικά μπακ μπροστά στους υψηλόσωμους επιθετικούς της Μπάγερν. Ατυχία για τη Μπάρτσελόνα το γεγονός ότι ο Μπάρτρα, ένα άπειρο παιδί , ήταν ο άνθρωπος που έκανε τα δύο μοναδικά σουτ για τους φιλοξενούμενους. Και η Μπάγερν, ίσως η καλύτερη Μπάγερν των τελευταίων δεκαετιών, με τα 89 γκολ σε 30 ματς στη Μπουντεσλίγκα, με μια επίθεση φωτιά, κατάφερε να σκορπίσει τη Μπαρτσελόνα σε μια μεστή ποδοσφαιρική βραδιά.

Στο 25′ ο Ρόμπεν τη σέντρα, ο Ντάντε με πάθος την πρώτη κεφαλιά, δεύτερη από τον Μίλερ και 1-0.

Στο 49′ κόρνερ από τον Ρόμπεν, κεφαλιά από τον Μίλερ και σουτ από κοντά του Γκόμεζ για το 2-0. Αυτή φάση ίσως είναι οφ-σάιντ.

Στο 73′ η Μπάγερν ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ο Ρόμπεν μπήκε από δεξιά και έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Βαλντέζ. Ωστόσο, με φάουλ πάνω στον Αλμπα, άνοιξε ο Μίλερ τον δρόμο στον ολλανδό μεσοεπιθετικό.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 82′ με σουτ από κοντά του Μίλερ ύστερα από σέντρα του Αλάμπα.

Διαιτητής: Κάσαϊ.

Κίτρινες: Γκόμεζ, Μπάρτρα, Μαρτίνεθ, Σάντσεζ, Σβαϊνστάιγκερ, Ινιέστα, Αλμπα(χάνει τη ρεβάνς στο «Καμπ Νου»).

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Ντάντε, Ρόμπεν, Μίλερ(83′ Πισάρο), Γκόμεζ(70′ Γκουστάβο), Σβαϊνστάιγκερ, Μαρτίνεθ, Ριμπερί(89′ Σακίρι).

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Αλβες, Αλμπα, Πικέ, Μπάρτρα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι, Σάνσεζ, Πέδρο(82′ Βίγια).