Εισιτήρια τέλος, για τον «τελικό» με την Εφές Αναντολού της Παρασκευής. Τα εκδοτήρια του ΣΕΦ δεν θα ανοίξουν την Τετάρτη (ούτε τις υπόλοιπες μέρες) καθώς δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο ούτε ένα εισιτήριο.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού «εξαφάνισαν» όσα είχαν απομείνει την Τρίτη, από το Official Olympiacos BC Store και διαδικτυακά μέσω του σάιτ της ομάδας.

Ανάλογη ζήτηση είχε να παρουσιαστεί πολλά χρόνια, από ένα κρίσιμο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, και το ηλεκτρονικό σύστημα κόντεψε να «πέσει» από τις δεκάδες αιτήσεις από όλη την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανελευσινιακό στο ΣΕΦ, μέλη της διαχείρισης εισιτηρίων της ομάδας είχαν μείνει μέχρι αργά στα γραφεία του γηπέδου για να εξυπηρετήσουν κόσμο.

Τυχεροί φυσικά οι κάτοχοι των διαρκείας που είχαν προτεραιότητα και εξασφάλισαν την είσοδό τους για το μεγάλο παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δεν ασχολούνται με τις…ισπανικές σειρήνες (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θέλουν τον Παπανικολάου, που –τουλάχιστον στην Ευρώπη – έχει μάτια μόνο για τον Ολυμπιακό) αλλά ούτε με τις τουρκικές «φωνές» δήθεν για κόντρα διαιτησία στο 4ο παιχνίδι της σειράς.

Πρόκειται για την «κλασσική» προετοιμασία κλίματος από τον εκάστοτε φιλοξενούμενο (το έχουν κάνει στο παρελθόν και οι ελληνικές ομάδες) και δεν αποπροσανατολίζει τους Πρωταθλητές Ευρώπης που μένουν προσηλωμένοι στα αγωνιστικά τους σχέδια, όπου βασικός στόχος είναι να επανέλθει η άμυνα σε υψηλά στάνταρ και να περιοριστεί η μεγάλη πληγή μέσα στη ρακέτα.

Η Εφές πήρε κοντά στα 50 επιθετικά ριμπάουντ στην τετράδα των αγώνων με τον Ολυμπιακό με αποκορύφωμα τα 21 στο τελευταίο παιχνίδι.

Γεγονός που της επέτρεψε αφ’ ενός να ισοφαρίσει τη σειρά και αφετέρου να μείνει κοντά στο σκορ στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, παρά τα τραγικά της ποσοστά από την περιφέρεια (1/19 τρίποντα).