Νέοι άντρες, ευκατάστατοι και μόνοι ψάχνουν σε ολόκληρη τη χώρα για νύφη. Δεν πρόκειται για αγγελία γνωριμίας σε εφημερίδα αλλά για μια πραγματικότητα που αφορά εκατομμύρια νεόπλουτους της Κίνας οι οποίοι παρά την οικονομική τους άνεση δυσκολεύονται να βρουν γυναίκα της αρεσκείας τους.

Τα στάνταρ της ομορφιάς έχουν βέβαια δυτικοποιηθεί όπως άλλωστε ο ίδιος ο τρόπος ζωής της ανερχόμενης μεγαλοαστικής τάξης στη χώρα. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα σχιστά μάτια ή ο σωματότυπος των γυναικών. Η αλματώδης ανάπτυξη των τελευταίων ετών έφερε σπίτια, αυτοκίνητα, κινητά και καριέρα στους άντρες αλλά τους αφαίρεσε φίλους και γνωστούς. Κι αυτό διότι οι νεόπλουτοι είναι κυρίως εσωτερικοί μετανάστες που εγκατέλειψαν την αγροτική ζωή προς χάριν του εύκολου χρήματος που υπόσχονται ο τραπεζικός κλάδος, οι συμβουλευτικές εταιρείες και το real estate.

Κάπου στον δρόμο προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι νεαροί Κινέζοι έχασαν τις κοινωνικές επαφές τους καθώς βρέθηκαν άγνωστοι μεταξύ σε αγνώστων σε μεγαλουπόλεις εκατομμυρίων κατοίκων. Επιπλέον το δημογραφικό ισοζύγιο δεν τους ευνοεί, αφού για κάθε 100 Κινέζες γεννιούνται 118 Κινέζοι. Οι ανύπαντροι άντρες καταφεύγουν μαζικά σε γραφεία συνοικεσίων τα οποία με τη σειρά τους εκμεταλλεύονται στο έπακρο την οικονομική ευρωστία των πελατών τους. Στη Διαμαντένια Αγάπη, τα 4 εκατομμύρια πελατών καταβάλλουν έως και 15.000 δολάρια για να ξεφυλλίσουν τα άλμπουμ φωτογραφιών με τις υποψήφιες νύφες. Οι πελάτισσες είναι πολύ λιγότερες αλλά η ταρίφα εξίσου τσουχτερή: 16.000 δολάρια για ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο καλής συζύγου.