«Η πρώτη μου φορά στο βάθρο και δεν υπήρχε σαμπάνια»! Έτσι σχολίασε η Τζιλ Τζόουνς την εμπειρία της από την φωτογράφιση αγκαλιά με τον Φέτελ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τον θρίαμβο του Γερμανού στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, καθώς στο αραβικό Εμιράτο προσέφεραν ροδόνερο αντί σαμπάνιας στους νικητές.

Οι φωτογραφίες της 40χρονης μαζί με τον πιλότο της Red Bull έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στην Τζιλ Τζόουνς, η οποία είναι υπεύθυνη των ηλεκτρονικών συστημάτων για τα μονοθέσια της ομάδας της Red Bull. «Ήμουν τόσο νευρική, δεν γνώριζα καν, πώς θα ανέβω εκεί πάνω», αποκάλυψε η γυναίκα που έκλεψε την παράσταση από τον Κίμι Ραϊκόνεν και τον Ρομέν Γκρόσγιαν, οι οποίοι κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον αγώνα.

Ο Φέτελ οφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στις ικανότητες της Τζιλ. Όπως λέει και η ίδια «είμαι υπεύθυνη για όλους τους αισθητήρες, την τηλεμετρία και τα μόνιτορ. Διασφαλίζω, ότι όλα τα δεδομένα των μηχανικών μεταδίδονται στο αυτοκίνητο. Τιμόνι και ασύρματη επικοινωνία είναι όλα δικές μου αρμοδιότητες».

Η Τζόουνς, που είναι παντρεμένη χωρίς παιδιά, σπούδασε μηχανικός τεχνολογίας και αργότερα πέρασε στηναεροπλοΐα και στη διαστημική. Εργάστηκε επί χρόνια στη Φόρμουλα 1 για λογαριασμό των ομάδων Jaguar, Toyota και Ηοnda, ενώ από το 2005 ανήκει στη Reb Bull. Η Τζιλ μένει 20 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο της Red Bull στο Μίλτον Κέινς της Αγγλίας και τονίζει ότι είναι η μοναδική γυναίκα στο ανδροκρατούμενο τμήμα εξέλιξης των μονοθεσίων. «Είμαι πάντως συνηθισμένη να δουλεύω μόνον με άντρες, αυτό ήταν έτσι και κατά τη διάρκεια των σπουδών μου», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Φέτελ ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα Bild μετά την φωτογράφιση με την Τζόουνς στο βάθρο: «Είναι καλό για τη Φόρμουλα 1, ότι είχαμε και μία γυναίκα εκεί πάνω στο βάθρο. Έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία μου».