Φανταστική βραδιά χθες στον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός, το καμάρι της πόλης, γιόρτασε την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ο οποίος ήταν ο 40ός στην ιστορία του συλλόγου! Ο αρχηγός των πρωταθλητών Αβραάμ Παπαδόπουλος σημείωσε το νικητήριο γκολ στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος επί του Πανιωνίου στο Γ. Καραϊσκάκης (2-1) και στο τέλος ύψωσε το τρόπαιο γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 28.000 φίλους του Ολυμπιακού.

Την αποθέωση γνώρισαν και οι Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, Κριστιάν Καρεμπέ, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη στέψη των πρωταθλητών. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και δ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης. Πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και ειδικά εφέ έντυσαν τη λαμπρή εκδήλωση. Ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου κάτω από τα χειροκροτήματα και τις επιδοκιμασίες των φιλάθλων.

Πριν από τη στέψη έγινε ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο, ενώ εντός του αγωνιστικού χώρου υπήρχαν τέσσερα αστέρια στα οποία περίμεναν ποδοσφαιριστές τεσσάρων γενιών: Ηλίας Ρωσίδης, Γιάννης Γκαϊτατζής, Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, Αβράαμ Παπαδόπουλος. Παρουσιάστηκαν τα 39 προηγούμενα τρόπαια συν το εφετινό. Από τα μεγάφωνα έγινε αναφορά στην ομάδα του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή και το σύνθημα που ακουγόταν: «Του Μπούκοβι την ομαδάρα τη λένε Ολυμπιακάρα».

Εγινε αναφορά σε βεντέτες του Ολυμπιακού (Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλη, Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Ριβάλντο, Καστίγιο, Γιαννακόπουλο, Νικοπολίδη, Στολτίδη, Μέλμπεργκ, Μιραλάς, Ιμπαγάσα κ.ά.) και στην αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην αρχή της εκδήλωσης βραβεύθηκε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού (Κ-20) με τον γερμανό προπονητή Μπερντ Στορκ που έφθασε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου βραβεύθηκαν οι ομάδες βόλεϊ ανδρών – γυναικών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Μίτσελ τερμάτισε με διαφορά 15 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και 37 από τον Παναθηναϊκό! Ο Ολυμπιακός έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φετφατζίδη (ψηφίστηκε MVP της συνάντησης) έπαιξε καλό ποδόσφαιρο το β’ ημίχρονο, όταν μπήκε ο Ιμπαγάσα.

ΤΟ ΜΑΤΣ. Το 1-0 έκανε με πλασέ ο Μήτρογλου (12′) και ο Πανιώνιος ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Σάμαρη (θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό) στο 21′. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά, ύστερα από φάουλ του Ιμπαγάσα (72′). Ο Φετφατζίδης σημάδεψε το κάθετο δοκάρι (64′), ενώ σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ Ανέστη (89′).

Κίτρινη κάρτα: Αυλωνίτης, Κούρος, Τόσκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο (69′ Γκρέκο), Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης, Μασάντο, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος (46′ Ιμπαγάσα), Τζιμπούρ (76′ Παπάζογλου), Μήτρογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανέστης, Κουρντί, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Σάμαρης (79′ Τόσκας), Παναγιωτούδης, Μπούζας (51′ Μενδρινός), Ντούνης (73′ Οκόγιε), Κολοβός, Αραβίδης.