«Πόλεμο» για την υπεράσπιση της προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος να κηρύξει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να εξαιρεθεί το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού από το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο ίδιος δηλώνει μάλιστα αποφασισμένος να συγκροτήσει μέτωπο όλων των φορέων της πόλης – «από τη Σχολή Τυφλών μέχρι τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας» όπως είπε χαρακτηριστικά – ώστε να μην περάσει σε ιδιώτη μαζί με το υπόλοιπο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η προβλήτα Α’, ενδεχόμενο που χαρακτήρισε «βλακώδες».

Πρόκειται για το τμήμα του λιμανιού που έχει αναπλαστεί και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ως επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και κατ΄ εξοχήν χώρος αναψυχής των κατοίκων της πόλης, γι΄ αυτό και ο Γ. Μπουτάρης ήταν κατηγορηματικός, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Είναι βλακώδες το ενδεχόμενο να πουληθεί το σύνολο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουτάρης, επαναλαμβάνοντας ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει τη χρήση της προβλήτας Α’.

«Θα ζητήσουμε το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού της πόλης να εξαιρεθεί από το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, η προβλήτα Α’ είναι του Δήμου Θεσσαλονίκης» σημείωσε.