Η Αννα βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να περιπλανιέται σε ορεινή περιοχή κοντά στο Αλιβέρι, στο λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ. Το άλογο (φωτογραφία αριστερά) εντόπισαν φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) και ειδοποίησαν αμέσως τα μέλη.

«Το άλογο μόλις κατάλαβε ότι οι άνθρωποι που το πλησίασαν ήταν φιλικοί, σήκωσε το μπροστινό του πόδι, δείχνοντάς τους ουσιαστικά το τραύμα του. Το πόδι του ήταν σχεδόν ακρωτηριασμένο, κρεμόταν από ένα λεπτό στρώμα δέρματος. Και παρά το πρόβλημά του, περπάτησε σχεδόν δύο χιλιόμετρα για να φτάσει από το βουνό στον δρόμο, από όπου το παρέλαβε φορτηγό του Συλλόγου», λέει στα «ΝΕΑ» η εθελόντρια του Συλλόγου Φαίη Καλομοίρη. Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό που το βοήθησε, το πιθανότερο είναι να περιπλανιόταν με το τραύμα επί ένα μήνα.

Παρά τις έρευνες των μελών και αφού ρώτησαν τους ανθρώπους της περιοχής, κανείς δεν αναγνώρισε την Αννα.

Δύο μήνες μετά το τραύμα της Αννας αρχίζει να επουλώνεται, «και βλέπουμε ότι το άλογο θέλει να ζήσει. Σκοπός μας είναι, μιλώντας βέβαια και με γιατρό από το εξωτερικό, να φτιάξουμε ένα προσθετικό μέλος ειδικά για την Αννα, γι’ αυτό και κάθε οικονομική βοήθεια είναι δεκτή», λέει η κ. Καλομοίρη.