Στην αντεπίθεση πέρασε για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των εμπόρων.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ξεκάθαρα: «Εμείς λέμε 7 Κυριακές του χρόνου να ναι ανοιχτοί όλοι και τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, εάν το θέλουν, μπορούν να ανοίξουν οι «μικροί». Αν δεν το θέλουν και πιστεύουν ότι θα καταστραφούν, ας μην ανοίξουν».

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν διαφωνίες εντός της τρικομματικής κυβέρνησης. «Είναι προφανές» είπε, «ότι η ΝΔ δεν έχει 151 ψήφους στη Βουλή, που χρειάζεται για να περάσει η ρύθμιση. Κάναμε διάλογο με τους κυβερνητικούς μας εταίρους, θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Ο καθένας τοποθετείται, κρίνεται από την κοινή γνώμη, σε σχέση με το αν οι απόψεις του έχουν μια προστιθέμενη αξία ή δεν έχουν, και στο τέλος θα υπάρξει μια άποψη που θα επικυρωθεί ή όχι από την πλειοψηφία της Βουλής».

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε και για τις ρυθμίσεις για τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια:«Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις, αλλά δεν θέλω να λαϊκίζω, όποιες παρεμβάσεις γίνουν στο πλαίσιο για τις ρυθμίσεις δανείου, θα είναι περιορισμένης κλίμακας. Επί τέσσερις μήνες διαπραγματευόμασταν ακριβώς προς την κατεύθυνση του να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η ομπρέλα προστασίας», είπε ο υπουργός.