Περιθώριο 48 ωρών στην Emma Delta να βελτιώσει την προσφορά ύψους 622 εκατ. ευρώ που κατέθεσε για την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ, δόθηκε από τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις πολλών ωρών μεταξύ του Ταμείου και τους εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος, του μοναδικού με το οποίο ξεκίνησε συζητήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η προσφορά του έτερου διεκδικητή, της Third Point (του επιχειρηματία Ντάνιελ Λέμπ), κρίθηκε άκυρη.

Οριστικές αποφάσεις για την κατάληξη του διαγωνισμού αναμένεται να ληφθούν το πρωί της επόμενης Πέμπτης, χωρίς να αποκλείεται η απάντηση της Emma Delta να δοθεί νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε το επενδυτικό σχήμα της Emma Delta (με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc και Γιώργο Μελισσανίδη, και συμμετοχή της ιταλικής Lottomatica), ήταν 622 εκατ. ευρώ.

Οι σύμβουλοι του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση είναι η Εθνική Τράπεζα και Deutche Bank, είχαν ορίσει το τίμημα στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανεξάρτητος αποτιμητής Duff & Phelps το είχε προσδιορίσει το τίμημα στα 650 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστον.

Η συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ που ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι συνεχίζεται, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από την Emma Delta να βελτιώσει την προσφορά της.

Στο τελικό ποσό που θα λάβει το Δημόσιο υπολογίζεται και το ποσό που θα εισπραχθεί από το μέρισμα της χρήσης του 2012, της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η οικονομική πρόταση της αμερικανικής Third Point περιείχε παραδοχές που δεν πληρούσαν τους όρους του διαγωνισμού και για αυτό δεν αξιολογήθηκε.