Θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες για τα άλογα κούρσας και θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο, βρέθηκαν δυο δείγματα της εταιρίας «Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ», μετά από εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στα δύο αυτά προϊόντα, που είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης Ιταλίας, είχε εντοπισθεί το Μάρτιο από τον ΕΦΕΤ DNA αλόγου, και ως εκ τούτου αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ΝΙΚΑΣ αναφέρει ότι πρόκειται για εμπορεύματα που βρίσκονται εδώ και καιρό στις αποθήκες της προς καταστροφή, καθώς έχει ήδη προχωρήσει από τις 22 Μαρτίου σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Επισημαίνει παράλληλα ότι έχει διακόψει την παραγωγή των προϊόντων αυτών, ταυτόχρονα με την απόσυρση, μέχρις ότου διασφαλιστεί η ποιότητα των εισαγόμενων πρώτων υλών.

Προσθέτει ότι προχώρησε στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNΑ και στη διεξαγωγή πρόσθετων εσωτερικών ελέγχων, ώστε να εγγυηθεί με ακόμα αυστηρότερες διαδικασίες και προδιαγραφές την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από