Στο μπάσκετ, όταν ξεφτίζει μια ομάδα και βυθίζεται στις παρακάτω κατηγορίες, υπάρχει εξήγηση: φεύγει ο επενδυτής. Αρα, χωρίς οικονομικούς πόρους δεν υπάρχει μέλλον ή, αν προτιμάτε, προκύπτουν άσχημες ημέρες.

Ολα αυτά είναι παρεπόμενα της κρίσης. Οταν, για παράδειγμα, ο κ. Φιλίππου εγκατέλειψε την ΑΕΚ έχοντας και την πίκρα από την αμφισβήτηση των φανατικών, η άλλοτε «Βασίλισσα της Ευρώπης» και νικήτρια ακόμη και Κυπέλλου Σαπόρτα εξαφανίστηκε από τον χάρτη και τα παρκέ της Α1. Πού τη βρίσκουμε τώρα; Οι οπαδοί έκαναν το κουμάντο κάποια χρόνια, αλλά δεν επανήλθε στο προσκήνιο η πάλαι ποτέ πανίσχυρη ΑΕΚ.

Το Μαρούσι, μια ομάδα βορείων προαστίων, είχε ακμή επί Βωβού. Επί του παρόντος θυμάται τις ένδοξες ημέρες, χωρίς να έχει αφανιστεί. Οπως συμβαίνει με τον Πανελλήνιο. Στην Κυψέλη, η αποχώρηση Κυριακού δημιούργησε μια πτώση χωρίς προηγούμενο!

ΓΗΡΑΙΟΣ. Τέλος, στο Ιβανώφειο είχαν να λένε πως είδαν την καλαθομηχανή με το όνομα Ντέιβιντ Ινγκραμ και πως εκεί ξεπετάχθηκαν παίκτες επιπέδου, όπως ήταν ο Διαμαντίδης, ο Σχορτσιανίτης, ο Χατζηβρέττας. Ολα αυτά, ωστόσο, θυσιάστηκαν στον βωμό του βόλεϊ! Το μπάσκετ άφησαν, έπεσε κατηγορίες, δεν αξιοποιήθηκε η τέταρτη θέση στην Ευρωλίγκα και ήρθε η πτώση.