ΜΕΣΑ στον επόμενο μήνα αναμένεται να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν και σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις, ανέφερε χθες στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «προχωράμε συστηματικά και η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να εντοπίσουμε, εντός του Μαΐου, αυτούς που δεν είναι απολύτως αναγκαίοι και να καταργηθούν και μετά θα προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις, σε δεύτερη φάση».

Με αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση επιθυμεί να ενεργοποιήσει το πακέτο των απολύσεων στο Δημόσιο έως τις 13 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup –και η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει μία πρώτη λίστα με καταργούμενους φορείς προκειμένου να εκταμιευθούν οι δύο δόσεις, ύψους 2,8 και 6 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως ήδη έχουν συγχωνευθεί 197 οργανισμοί και έχουν καταργηθεί οκτώ φορείς, συμπληρώνοντας ότι «μελετάμε την προεργασία Πάγκαλου αλλά δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε ισοπεδωτικές καταργήσεις».