Εγκαταλειμμένη είναι φέτος η ειδική εκπαίδευση: η πανελλαδική καταγραφή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) έδειξε ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (σε ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία - τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης) ξεπερνούν τις 1.000. Οπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «η ειδική αγωγή, μολονότι βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, βιώνει την πιο σκληρή βαρυχειμωνιά».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, σε 41 από τις 57 περιοχές της Ελλάδας έχουν καταγραφεί 885 κενά εκπαιδευτικών. Οι ελλείψεις σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) φτάνουν τις 122, ενώ στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό τις 74.
Οπως τονίζει η ΔΟΕ, είχε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα και «τις ελλείψεις των σχολείων που δεν πληρούν ούτε τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, καθώς και τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό - ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό». Η Ομοσπονδία έδωσε χθες αναλυτικά στοιχεία για τα κενά που παρουσιάζονται ανά νομό. Οι περισσότερες ελλείψεις παρατηρούνται στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τις Κυκλάδες, την Εύβοια, την Καρδίτσα.
Ως τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών για τους μαθητές με αναπηρία και τους γονείς τους χαρακτηρίζει τη φετινή και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) σε ανακοίνωσή της.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ