Σε 1.648 ανέρχονται οι «ύποπτες» περιπτώσεις από τις 114.288 συντάξεις χηρείας - ορφάνιας που καταβάλλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, οι οποίες εντοπίστηκαν στις διασταυρώσεις που έγιναν στον Οργανισμό. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, για τις 1.648 περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτο» δείγμα θα διενεργηθούν άμεσα εντός 10 ημερών αυτοπρόσωποι έλεγχοι. Αναλυτικά από τους ελέγχους προέκυψαν τα εξής:
- Σε 84 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν συντάξεις αιτία θανάτου είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί. Για αυτές τις περιπτώσεις ενημερώθηκε ήδη η ΗΔΙΚΑ και διακόπτεται άμεσα η καταβολή των συντάξεων, ενώ όσοι λάμβαναν τις παροχές θα κληθούν από τον ΟΑΕΕ για διευκρινίσεις.
- Οι υπόλοιπες 1.564 περιπτώσεις κρίθηκαν «ύποπτες» και αδιευκρίνιστες και ο ΟΑΕΕ θα ξεκινήσει και εδώ άμεσα αυτοπρόσωπους ελέγχους.
Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις λόγω θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το Δημόσιο και 114.288  συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ. 
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από