Στη Βουλή κατατίθεται άμεσα η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων προαιρετικά και τις 52 Κυριακές τον χρόνο. Πηγές του υπουργείου, παρά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου αλλά και τις διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι η τρόικα πρότεινε όλα τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά 10 Κυριακές τον χρόνο, πρόταση η οποία δεν φαίνεται να υιοθετείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, η πρόταση των εμπόρων για δημιουργία τράπεζας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να μην προχωράει καθώς, όπως αναφέρουν κύκλοι κοντά στην Task Force, ο Χορστ Ράιχενμπαχ ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μικρομεσαίων ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση.

Σύμφωνα με τους ίδιους, εναλλακτικά μπορεί να προσφέρει αρωγή και ρευστότητα και στις μικρομεσαίες το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του έτους. Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές: δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.

Στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ συζητήθηκαν η ρευστότητα, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι δημόσιες συμβάσεις.

Οι αυτοκινητόδρομοι. Ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αφού επανέλαβε ότι οι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν την άλλη εβδομάδα, ανέφερε ότι η χώρα, έχοντας περάσει από την πολιτική αστάθεια στη σταθερότητα, τώρα πρέπει να κινηθεί προς την ανάπτυξη και επισήμανε με έμφαση ότι πρέπει να «συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την πατρίδα μας».