Σταθερό προβάδισμα διατηρούν οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με 42% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Πέερ Στάινμπρουκ, οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 22% και στην δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού «Stern».

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου στην Βουλή με 5%, ενώ οι Πράσινοι λαμβάνουν 15% και η Αριστερά 8%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την επίσημη ίδρυση του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) και δεν το περιλαμβάνει.

Σε δημοσκόπηση, πάντως, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού «Focus», επισημαίνεται ότι το 36% των Γερμανών οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) είχαν στις τελευταίες εκλογές ψηφίσει το FDP, ενώ το 24% είχαν επιλέξει το 2009 είτε το CDU είτε τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και το 17% προέρχεται από πολίτες οι οποίοι δεν ψήφισαν.

Μόνο το 5% των πιθανών ψηφοφόρων του AfD προέρχεται από την δεξαμενή των ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών.