Τα Ηνωμένα Έθνη προσβλέπουν να πραγματοποιηθεί σύντομα δείπνο μεταξύ, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ανακοίνωσε η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, η οποία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, όπως είπε η ειδική αντιπρόσωπος, θα βρίσκεται στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες Αναστασιάδη και Ερογλου.

Η Λίζα Μπάτενχαϊμ πρόσθεσε ότι, τα Ηνωμένα Έθνη «εργάζονται πολύ στενά με την κυβέρνηση, με τις δύο πλευρές, για θέματα που σχετίζονται με τη νεκρή ζώνη».

Επίσης, επεσήμανε ότι «υπάρχει η ανάγκη για λύση και είμαι πεπεισμένη ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι δεσμευμένος για μια λύση». Ωστόσο, αναγνώρισε, ότι η οικονομική κατάσταση απασχολεί αυτή τη στιγμή την Κύπρο, η οποία «περνά δύσκολες στιγμές και καιρούς πρόκλησης».

Σημείωσε τέλος ότι από τη συνάντηση της, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά και από προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχει δέσμευση για προσπάθεια εξεύρεσης μια διαδικασίας που να οδηγεί σε αποτέλεσμα.