Ρεκόρ προκρατήσεων για τα Χανιά πριν καν από την έναρξη λειτουργίας της πρώτης ελληνικής βάσης της εταιρείας από τις 25 Απριλίου, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Μέσω των 25 προορισμών της, συμπεριλαμβανομένων και 10 νέων, η Ryanair εκτιμά ότι θα μεταφέρει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, δημιουργώντας όπως υποστηρίζει, πάνω από 160 εκατ. ευρώ σε τουριστικά έσοδα, καθώς και τη διατήρηση πάνω από 500 θέσεων εργασίας στο νομό των Χανίων.

Η Ryanair επεκτείνεται στα Χανιά με την στάθμευση ενός αεροσκάφους της στο αεροδρόμιο, ενώ δέκα νέοι προορισμοί εντάσσονται στο δρομολόγιο της, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη, με αφετηρία το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Συνολικά η Ryanair θα πραγματοποιεί 106 πτήσεις την εβδομάδα και σε ετήσια βάση υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετήσει περίπου 500.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, το κόστος της επένδυσης φτάνει στα 85 εκατ. δολάρια.

Η επιλογή των Χανίων οφείλεται όχι μόνο στο ότι η πόλη είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, αλλά και στο γεγονός ότι, το αεροδρόμιό της έχει τις υποδομές που απαιτούνται προκειμένου να εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό πτήσεων.

Η εταιρεία με την επιλογή της αυτή δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προοπτικές της χώρας μας και ειδικά του τουρισμού που είναι η βαριά ελληνική βιομηχανία.

Μάλιστα, η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν αποτέλεσε αντικίνητρο για την εταιρεία η οποία θεωρεί ότι ο τουρισμός αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία για την Ελλάδα και την μεγαλύτερη επένδυση για την Κρήτη.

Η εταιρεία με αφορμή το ρεκόρ των προ-κρατήσεων στη νέα βάση, προσφέρει 100.000 αεροπορικά εισιτήρια, που η τιμή τους αρχίζει από 15,99 ευρώ για ταξίδια σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυό της.

Οι κρατήσεις, θα είναι διαθέσιμες έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Απριλίου, στο www.ryanair.com