Να ενταχθούν όλοι και να μην υπάρχει καμία εξαίρεση από την ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ζήτησε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τάχθηκε ευθέως κατά της εξαίρεσης από την νέα ρύθμιση των 48 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές όσων έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις.

Οπως επισήμανε, μπορεί η σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία να αποτελεί θετική κίνηση, ωστόσο προκαλεί ταυτόχρονα «μια μεγάλη αδικία».

«Εξαιρούνται όσοι έχουν κάνει διακανονισμό, δηλαδή οι συνεπείς που πληρώνουν» τόνισε ο βουλευτής, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ελάτε στη θέση του πολίτη που με χίλια ζόρια πληρώνει τα χρέη του και βλέπει να ευνοείται εκείνος που δεν πλήρωνε».

Σημειώνεται ότι και άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές εμφανίζονται να διαφωνούν με τον τρόπο που το οικονομικό επιτελείο ρυθμίζει το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με δεδομένη την ασφυκτική πίεση που ασκείται από την υπέρμετρη φορολόγηση στα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι με την σχετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών εξαιρούνται του πλεονεκτήματος των 48 δόσεων που προβλέπεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όσοι είχαν ενταχθεί σε μια από τις τρέχουσες ρυθμίσεις καταβάλλοντας κανονικά τις δόσεις τους παρά την επιβάρυνση.

Όσοι δεν πλήρωναν και δεν είχαν υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση, μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και να πληρώσουν τα χρέη τους σε 48 δόσεις (ή και περισσότερες για τα χρέη που δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ).