Σκηνές φρίκης περιέγραψαν στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αυτόπτες μάρτυρες των δύο εκρήξεων στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο Μάικ Μίτσελ είχε μόλις τερματίσει και κοίταγε πίσω του στην γραμμή του τερματισμού, όταν αντίκρισε αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «ογκώδη έκρηξη» με καπνό που έφτανε τα 15 μέτρα ύψος. «Ολοι φρίκαραν» είπε στο Reuters ο δρομέας από το Βανκούβερ του Καναδά

«Ενα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου!» δήλωσε ο θεατής Τζον Ρος, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της πρώτης από τις δύο εκρήξεις. Και πρόσθεσε: «Εβγαλα τη ζώνη μου και την έδωσα για να δεθεί το ακρωτηριασμένο πόδι και να σταματήσει το αίμα ενός τραυματία».

«Είδα μερικά τρομερά τραύματα» είπε ο Μπράιαν Γουόκερ, που έσπευσε αμέσως μετά την έκρηξη και βοήθησε στην απομάκρυνση τραυματιών.

«Ανθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Είδα κάποιους πεσμένους κάτω. Για λίγες στιγμές δεν ήμουνα σίγουρη αν ήταν δρομείς που έπεφταν από την εξάντληση του αγώνα ή από τα τραύματα…» έγραψε η Ρέιτσελ Φοξ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Herald, που κάλυπτε δημοσιογραφικά την εκδήλωση. Μάλιστα ομολόγησε ότι στην αρχή νόμισε ότι επρόκειτο για κάποιο…«εορταστικό» χάπενινγκ.

«Νόμιζα ότι η έκρηξη ήταν στο πλαίσιο της γιορτής. Μετά είδα τον καπνό. Ξαφνικά ένιωσα να τρέμει το έδαφος και μετά έγινε ησυχία για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Την πρώτη έκρηξη ακολούθησε μία δεύτερη. Τότε η αρχική μου σκέψη εξαφανίστηκε. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά» είπε η δημοσιογράφος.

Και ο Ρόμπερτ Ραπόπορτ, γιατρός ακτινολόγος από τη Νέα Υόρκη, μόλις είχε τερματίσει και έπινε από ένα μπουκάλι νερό σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο της καταστροφής. «Ακούσαμε ένα μπαμ, μία ισχυρή έκρηξη» δήλωσε. «Ετρεχα για να τερματίσω όταν άκουσα δύο εκρήξεις, η μία μετά την άλλη. Η δεύτερη έγινε πίσω μου. Και μου φάνηκε ότι εξεράγη ένας κάδος απορριμμάτων» είπε ο δρομέας Κρις Κάσιντι.