Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Μπακοδήμος, υποστηρίζει ότι δεν έχουν ευθύνη οι αθλητές για τον υποβιβασμό στην Α2, ενώ τονίζει ότι δεν έχει κανένα παράπονο και από τη διοίκηση.

Ο Γιώργος Μπακοδήμος, ήρθε στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους δύο μήνες, μετά την αποχώρηση του Στέλιου Καζάζη. «Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε προγραμματισμένος να υποβιβαστεί. Οδηγήθηκε εκεί από μία σειρά από γεγονότα. Δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Δεν έχω παράπονο και αυτά που ζητούσα από τη διοίκηση το έκαναν σε χρόνο μηδέν. Η οργάνωση του τμήματος τους τελευταίους δύο μήνες ήταν υποδειγματική», τονίζει ο Γιώργος Μπακοδήμος.

Το βασικό πρόβλημα που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον υποβιβασμό ήταν το οικονομικό. Λέγεται ότι τα χρέη του τμήματος αγγίζουν τα δύο εκατ. ευρω. Ετσι, δεν υπήρχε η δυνατότητα να έρθουν στην ομάδα έμπειροι παίκτες,ώστε να την ενισχύσουν στα κρίσιμα ματς. Προς το παρόν, οι Πράσινοι περιμένουν μία απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον Ηρακλή.

Την Πέμπτη, αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης που έχει κατεθέσει ο Ηρακλής, κατά της αρχικής απόφασης του Αθλητικού Δικαστή με την οποία υποβιβάζεται στην Α2 λόγω μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας.

Οποια κι αν είναι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ η οριστική λύση (για το ποιές ομάδες θα υποβιβαστούν) αναμένεται να δοθεί από τη Λίγκα του βόλεϊ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, στηρίζει απόλυτα τους νεαρούς αθλητές της ομάδας: «Δεν μπορούμε να ζητάμε ευθύνες από αυτά τα παιδιά. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε στην αρχή την πίεση, τους τραυματισμούς, αλλά όλα χάθηκαν στο ματς με τον Ηρακλή. Τα παιδιά δεν άντεξαν στην πίεση του αγώνα. Η απειρία έπαιξε σημαντικό ρόλο. Το καλύτερο μοντέλο για μία ομάδα είναι να έχει μεν νέα παιδιά, αλλά στις θέσεις κλειδιά να αγωνίζονται έμπειροι παίκτες».

Ο Γιώργος Μπακοδήμος υποστήριξε επίσης ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό: «Αν τελικά η ομάδα υποβιβαστεί θέλω να μείνω και να τους βοθήσω όσο μπορώ ώστε να ανέβουν και πάλι στην Α1», είπε.