Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγείται σήμερα γνωστός εφοπλιστής, εις βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για σειρά παρατυπιών που αφορούν τα παραστατικά κτήσης και κατοχής τουλάχιστον πενήντα όπλων, τα οποία περιλαμβάνονται στην ιδιωτική του συλλογή και εκτίθενται σε ιδιωτικό μουσείο – ίδρυμα που διατηρεί στην περιοχή της Βάρης. Ο εφοπλιστής είχε κληθεί χθες από το Τμήμα Οπλων της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και παρέμεινε κρατούμενος τη νύχτα με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Χαράλαμπου Λακαφώση. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης όπου αναμένεται να του απαγγελθούν πλημμεληματικές κατηγορίες.  

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα έφοδος της Αστυνομίας στο ιδιωτικό μουσείο – ίδρυμα του εφοπλιστή στη Βάρη ύστερα από καταγγελίες που αφορούσαν τη νομιμότητα των εκθεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα είναι μεν συλλεκτικά και ανενεργά, όπως προβλέπεται από τον νόμο για τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο για τουλάχιστον πενήντα από τα εκθέματα ο εφοπλιστής δεν διέθετε όλα τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται.

Στο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που είχε μεταβεί στη Βάρη μετείχαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, του αρμόδιου Τμήματος Οπλων, της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.