Ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν ξύπνησε μόνο τα πολιτικά πάθη από τη δεκαετία του ’80, αλλά και τον χουλιγκανισμό στα αγγλικά γήπεδα.

Η βία έκανε την εμφάνισή της αυτό το Σαββατοκύριακο, με επεισόδια στον ημιτελικό του κυπέλλου Μίλγουολ – Γουίγκαν στο Γουέμπλεϊ, στον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ Νιούκαστλ – Σάντερλαντ, ακόμα και στη συνάντηση Μπρέντφορντ – Πόρτσμουθ για τη Λιγκ 1.

Επεισόδια σημειώθηκαν λοιπόν στο κέντρο του Νιούκαστλ, μεταξύ οπαδών της τοπικής ομάδας και της Αστυνομίας, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τη Σάντερλαντ. Η Αστυνομία προχώρησε σε 27 συλλήψεις, ενώ τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ενταση υπήρξε και έξω από το γήπεδο πριν από την έναρξη του ματς, όταν οπαδοί της Νιούκαστλ πέταξαν φωτοβολίδες προς τους οπαδούς της Σάντερλαντ και στο πούλμαν της ομάδας.

Στο Γουέμπλεϊ οι οπαδοί της Μίλγουολ συνεπλάκησαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του β’ μέρους και σύμφωνα με την «Ντέιλι Μέιλ», η αρχή έγινε όταν μεθυσμένος οπαδός χτύπησε ένα παιδί και αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα του. Χρειάστηκε επέμβαση της Αστυνομίας και να γίνουν έντεκα συλλήψεις. Υπήρξαν μικροτραυματισμοί, ενώ σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον αγγλικό Τύπο φαίνεται ένα μικρό κορίτσι να κλαίει και ένας οπαδός της Μίλγουολ να δείχνει σε κάποιον ένα καπέλο που απέσπασε από αστυνομικό.

Οι οπαδοί της Μίλγουολ από τη δεκαετία του ’70 έχουν αποκτήσει άσχημη φήμη, καθώς αρκετές φορές έχουν δημιουργήσει επεισόδια. Μάλιστα φωνάζουν ένα σύνθημα, σύμφωνα με το οποίο «Σε κανέναν δεν αρέσουμε, αλλά δεν μας νοιάζει».

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο γήπεδο της Μπρέντφορντ, όπου εκατοντάδες οπαδοί της φιλοξενούμενης Πόρτσμουθ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του ματς και συνεπλάκησαν με τους άνδρες ασφαλείας και την Αστυνομία. Το ματς ήταν στο πλαίσιο της Λιγκ 1 (Γ’ κατηγορίας). Ποια ήταν η αντίδραση του προπονητή της Πόρτσμουθ, Γκάι Γουίτινχαμ; «Οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς»!

Ομως, απρεπή συνθήματα ακούστηκαν και στο παιχνίδι Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οπαδοί των γηπεδούχων τραγουδούσαν συνθήματα ντροπής για την τραγωδία του Μονάχου το 1958.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Γουίγκαν, η οποία νίκησε 2-0 τη Μίλγουολ.

Τα αποτελέσματα στα ματς της Πρέμιερ Λιγκ: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ 0-3, Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2, Αρσεναλ – Νόριτς 3-1, Αστον Βίλα – Φούλαμ 1-1, Εβερτον – ΚΠΡ 2-0, Ρέντινγκ – Λίβερπουλ 0-0, Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 1-1.